Debuut jonge doelman enige lichtpuntje bij SV Tynaarlo - GRC

Afbeelding
Sport

Debuut jonge doelman enige lichtpuntje bij SV Tynaarlo - GRC

“Eén klein lichtpuntje maar vandaag”, aldus SVT- trainer Jan Veenhof na afloop van de kansloos verloren partij tegen GRC Groningen (0-3). “Het debuut van onze keeper Marten Leiting. Van de JO17. Mooi dat we die jongen hebben kunnen zien spelen in het eerste elftal en aan de drie tegengoals kon hij in ieder geval niks doen.”

Veenhof sloeg de spijker op zijn kop. Naast het optreden van Leiting was het namelijk verder kommer en kwel op Sportpark De Spil in Tynaarlo. “Ja toch wel de instelling denk ik dan”, vervolgt Veenhof op de vraag waar het vandaag nu toch aan lag dat de thuisploeg zo belabberd voor de dag kwam. “Ik geloof echt wel dat de jongens het beste willen laten zien, maar van veel jongens hebben we echter niet het beste gezien vandaag. We kunnen veel en veel beter dan dit, maar dat zat er vandaag totaal niet in en volledig terecht verloren. Weinig tot niets gecreëerd en heel af en toe als we wel in de buurt kwamen verdedigde GRC goed. Veel beter in ieder geval dan wij deden bij de drie tegengoals.”

Marten Leiting, zestien lentes jong nog maar, moest tussen de palen omdat goalie Johan Homan zich ziek afmeldde voor de strijd tegen GRC Groningen. Een tegenstander waar vooraf bij SVT toch wel op een goed resultaat gerekend werd. Daar kwam dus niks van terecht op deze donkere zaterdagmiddag. Al na twee minuten lag de bal achter de arme Leiting. Marouan Fadili schoot fraai raak vanaf rechts, met een boog over de niet al te grote Leiting heen. Het gebrek aan lengte zat Leiting een dik kwartier later nogmaals dwars toen GRC-middenvelder Rob Loman met een lob de 0-2 maakte. Diezelfde Loman tikte later ook nog van dichtbij de 0-3 binnen en het was aan Leiting te danken dat het zelfs voor rust geen 0-4 werd, want zijn redding op het schot van Andre Hendriksen mocht er zijn. Bij alle drie de tegengoals werden de GRC-aanvallers geen strobreed in de weg gelegd door de SVT-defensie waarmee ze ook wel hun jeugdige debuterende doelman ietwat in de steek lieten.

Nou heeft SVT vaker met een 3-0 achterstand te doen gehad dus hoop op een wederopstanding was er nog wel bij de thuisploeg. Maar dat zat er totaal niet in deze middag. Veenhof probeerde het nog met de wissel Mike Koops voor de tegenvallende Kevin Rus, maar ook de rappe Koops kreeg het tij niet meer gekeerd. Een paar kleine momentjes voor de goal van GRC-doelman Thijs Spieringhs, maar zoals Veenhof al stelde stond dan vaak de GRC-defensie paraat. Nick Matulessy van dichtbij en aanvoerder Salo Westerhof vanaf de zijkant slaagden er niet in om Spieringhs nog serieus aan het werk te zetten. Het ontbreken van Gillani Bos bij SVT deze middag hielp daarin ook niet mee. Bos is één van de weinigen die met regelmaat ook nog wel gevaar sticht in het zestienmeter gebied van de tegenstander.

Daarmee was de koek ook wel op in Tynaarlo waar de veldverlichting al was ontstoken en het merendeel van de weinig aanwezige toeschouwers al in de warme en knusse kantine van De Spil zat. Voor de kachel en met een versnapering was het daar beter toeven dan aan de rand van het veld waar de laatste liefhebbers bibberend en kleumend naar het einde van de wedstrijd keken.

SVT zakt na de pijnlijke nederlaag tegen de stadjers naar de voorlaatste plaats in 5E waar de topper Glimmen - Haren werd afgelast. Een vertekend beeld overigens want de drie punten van de wedstrijd tegen Oosterparkers (gestaakt vlak voor tijd bij een 5-4 voorsprong) kunnen SVT bijna niet meer ontgaan en met het restant van Haren thuis heeft SVT ook nog een extra wedstrijd voor de boeg in vergelijking met de rest. Die wedstrijd staat donderdagavond 14 december op het programma. Zaak is dan wel dat het spel aanzienlijk beter moet dan afgelopen zaterdag, maar daar is alles en iedereen bij SVT zich ook wel van bewust. Zaterdag aanstaande gaat SV Tynaarlo naar Garmerwolde voor de revanche waar GEO wacht.

SV Tynaarlo - GRC Groningen 0-3
2. Fadili 0-1, 19. en 34. Loman 0-2 en 0-3
Scheidsrechter: Cleveringa
Toeschouwers: 30
SV Tynaarlo: Leiting; Nick Menninga (72. Ringelink), Koning, Westerhof, Oldenhuis; Youri Menninga, Klaassens, Rus (46. Koops); Schenk, Matulessy, Pillitu.
GRC Groningen: Spieringhs; Flokstra, Hendriksen, De Vries, Oosterwijk (17. Hoekstra); Loman, Schmidt, Van Arend; Fadili, Heerschop, Lijster.

UIT DE KRANT