VAKO pakt broodnodige punten in Loon. FC Zuidlaren koestert puntje tegen Veendam 1894

Sport

FC Zuidlaren begon zoals aangekondigd door de trainer Lesmond Prinsen behoudend aan het duel. “Misschien wel te voorzichtig en iets teveel focus op de defensie de eerste helft”, aldus Prinsen. “De jongens vergaten wat om te schakelen en aan te vallen. Het was wat passief en wat mat.” Zuidlaren kwam dan ook met 1-0 achter tegen Veendam 194, door een goal van Winston de Jonge. Na rust herpakte Zuidlaren zich met durf en energie. Een terechte gelijkmaker van Robbin Markus was het gevolg. En daarna echt vanuit het niets weer op achterstand vijf minuten voor tijd door Ryan de Bruijn van de gasten. “Een groot compliment voor de ploeg hoe het daarna nog gelijk komt (Robin Wolters red.) en ook nog kansen krijgt om te winnen. Nu nog constanter worden en dan krijgen we geen puntverlies in zulke wedstrijden’, zo blikt Prinsen met vertrouwen vooruit. Aanstaande zaterdag speelt FC Zuidlaren op de Esserberg in Groningen waar het zaterdagteam van Be Quick 1894 wacht.

VAKO had maar één opdracht afgelopen weekend meegekregen van trainer Cor Meijer en daar slaagde het met verve in: winnen van LEO uit het naburige Loon. Met liefst 5-0 zelfs, dus zeer overtuigend. Het was al rap gebeurd in Loon waar het een ongelijke strijd bleek. Youngster Karsten Koopman liet zich gelden in de spits met de 1 en 2-0 binnen tien minuten. Eerst kopte Koopman de corner van Tim van Huffelen knap binnen (0-1) en even later gleed hij de voorzet van Jelmer Polman vanaf rechts keurig achter de arme LEO-goalie (0-2). En toen de weer in ere herstelde Rob Liewes ook nog de 0-3 voor rust maakte (na een assist van Luuk Drenth) was het voor de thee al gedaan in de derby. VAKO scoorde na rust nog twee goals er bij (mooie lob Andre Manzeza en strafschop van Liewes) en toog met een keurige 0-5 die paar kilometer terug naar Vries. Volgende week zaterdag komt SVBO naar sportveld De Fielliettaz Goethart en Cor Meijer & Co hopen dan de stijgende lijn door te trekken en zo definitief een opstap in de ranglijst van 4F te maken.

SV Tynaarlo had Gruno uit op het programma afgelopen zaterdag en op het kunstgras op West-End in Stad viel weinig te halen voor de ploeg van trainer Jan Veenhof. De gasten starten wel sterk maar waar Gilanni Bos miste scoorde Gruno even later wel: 1-0. SV Tynaarlo vocht zich terug in de wedstrijd en de gelijkmaker van Wouter Schenk was verdiend. De gasten namen vervolgens brutaal de voorsprong via Vincent Koning maar enkele tellen later was het ook alweer gelijk in Groningen: 2-2. Voor de thee nam Tynaarlo voor de tweede maal de leiding via Jeroen Klaassens, tevens de ruststand. Na de thee trok Gruno echter het duel naar zich toe en was het krachtverschil duidelijker. De ene goal na de andere viel en uiteindelijk was op de 5-3 eindstand niet veel aan te merken. “We hebben onze huid duur verkocht en aangetoond dat we ook op kunstgras ons mannetje staan, maar het was niet genoeg vandaag”, zo vatte de immer realistische Veenhof de middag samen. Dit weekend biedt de thuiswedstrijd tegen GRC Groningen kansen voor SV Tynaarlo om de drie punten binnen te slepen.

Annen had een drukke week met eerst bekervoetbal uit in Rolde bij de plaatselijke Boys (2-0 verlies) en daarna de competitiewedstrijd thuis tegen het tot dusverre tegenvallende Valthermond. De thuisploeg kende een hele goede eerste helft tegen Valthermond. Dolf Nijborg (kopbal) en Pim Veltink (wereldgoal) scoorden en als Nijborg de penalty had benut was het zelfs 3-0 bij rust geweest. De drie punten leken een kwestie van tijd maar Valthermond gooide het na rust over een andere boeg. Opportunistisch spel met hoge ballen stichtte volop gevaar voor de goal van Annen. De aansluitingstreffer viel via Dion van der Laan al vrij vlot en Erik Jan Veerbeek maakte enkele minuten voor tijd de gelijkmaker. Annen wederom niet verder dan één punt deze middag, iets wat ze al vaker overkwam dit seizoen. Aanstaande zondag nieuwe kansen, uit bij HOVC.

Een belabberde eerste helft koste SVZ verliespunten dit weekend. Tegen Noordster werd het 1-1 waar een winst zeker tot de mogelijkheden behoorde. Toni Hoti opende na een half uur de score voor de thuisspelende Groningers. Joost de Rooij van SVZ leek voor rust nog gelijk te maken maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Na de thee kwam de gelijkmaker alsnog via Patrick de Vries. Vlak voor tijd leek SVZ er nog met de volle buit vandoor te kunnen gaan maar Van Rooij werd teruggevlagd (en gefloten) door de arbitrage. SVZ neemt het zondag op tegen Muntendam in Zeijen. Een pittige tegenstander.

Actief had net als Annen ook nog bekervoetbal deze week. Uit naar PKC ‘83 in de stad Groningen was een vervelende avond voor de mannen van trainer Roland Beuvink. Niet eens zo zeer vanwege de uitslag (3-2 verlies) maar vooral vanwege de hoofdblessure die doelman Sander Terwal opliep op het kamp in Groningen. Ron Aaldering nam zijn plaats in tegen Groninger Boys afgelopen zondag en deed dit met verve ondanks de drie tegengoals. Het werd namelijk 3-3 in Groningen, met wederom een bekend scenario voor de ploeg uit Eelde-Paterswolde. Voor rust beter, volop kansen en tot vlak voor tijd op voorsprong met 2-3. Goals van Ermin Imelman, Olaf Tol en Leon Buiter. Vlak voor tijd gaat het toch nog fout en moest er wederom een gelijkmaker geaccepteerd worden. Zondag aanstaande lijkt Veelerveen de ideale tegenstander om alsnog een zege te boeken.

Yde de Punt ging onderuit tegen WEO (2-3), dat verslag vindt U elders in deze krant.

UIT DE KRANT