SVT en VAKO maken presentatiegids en vragen aandacht voor damesvoetbal

Afbeelding
voorpagina de krant van tynaarlo

TYNAARLO/VRIES – Het vrouwenvoetbal zit de laatste jaren enorm in de lift. De goede prestaties van de Oranje Leeuwinnen hebben hier zeker een rol in gespeeld. Dit merken ze ook bij SVT in Tynaarlo en bij VAKO in Vries. Beide verenigingen hebben besloten de krachten te bundelen met betrekking tot het vrouwenvoetbal. “In totaal zijn er nu 100 meiden of dames die lid zijn en daar zijn we heel erg blij mee. Om nog meer aandacht te schenken aan de vrouwenafdeling van het voetbal heeft trainer Harrie Hadders een presentatiegids in elkaar gezet. Door deze gids op verschillende plekken neer te leggen willen we graag nog meer dames naar onze vereniging trekken. Ook uit omliggende dorpen”, zegt Margriet Nienhuis van de PR & Sponsorcommissie van SVT. In de gids wordt het meisjes- en damesvoetbal voorgesteld aan de lezers en krijgen ze een overzicht van het hoe en wat. De werkwijze, de trainingen, de teams, leiders, locaties, vrijwilligers, sponsors en de bestuurlijke en administratieve organen worden voorgesteld. Kortom, alle facetten die het mogelijk maken dat zoveel meiden met veel plezier bij de vereniging willen komen voetballen.
Trainer Harrie Hadders is bijzonder trots dat het damesvoetbal zo’n stormachtige ontwikkeling doormaakt. “De gunfactor bij deze meiden is hoog en daardoor wordt de drempel ook steeds lager. Verder is er in Tynaarlo geen andere mogelijkheid tot teamsport, dus ook voor het dorp is het een goede ontwikkeling. We hebben goede trainers er op gezet en willen het leuk maken voor iedereen. Niemand hoeft te twijfelen of we een plekje voor ze hebben. We hebben in elke leeftijdscategorie een team, dus iedereen is welkom”, zegt Harrie.
De samenwerking tussen SVT en VAKO is tot stand gekomen omdat beide verenigingen in personele problemen kwam. “Tynaarlo kon niet meer een damesteam op de been krijgen en ook bij VAKO kwamen ze krap te zitten. Zodoende is een samenwerking ontstaan. De samenwerking bij de meisjes willen we doortrekken en het voetbal ook op beide sportparken in Vries en Tynaarlo laten plaatsvinden.” Om alles goede te verdelen over beide accommodaties spelen de meisjes op de velden van Tynaarlo en de dames op de velden van VAKO. De presentatiegids komt onder andere te liggen in kantines, gemeentehuizen, sporthallen en bij fysiotherapeuten in verschillende omringende dorpen. Op deze manier wil de combivereniging duidelijk maken dat meisjes en vrouwen van harte welkom zijn.

UIT DE KRANT