Meidenvoetbal is hot in Tynaarlo

|
| Foto: |
Sport
TYNAARLO – Ze zijn populair, de Oranjeleeuwinnen. De vrouwenvoetbalteam van Nederland behaalt goede resultaten en krijgen steeds meer fans. Mede door het optreden van de Oranje vrouwen is ook het meisjesvoetbal in Nederland in de lift. En zeker in Tynaarlo; het dorp heeft inmiddels twee volwaardige meisjeselftallen op de been.
Een woensdagavond in Tynaarlo. Twee trainers op het veld met een grote groep meiden. Maar liefst 24(!) meisjes trappen in twee trainingsgroepen tegen de bal. ,,Er hebben een paar meisjes afgezegd vanavond, anders hadden er maar zo dertig meiden gestaan” meldt Harrie Hadders, samen met Marcel Rozema en Richard Lampe trainer en leider van de meidenjeugdteams. ,,Nou moet ik er wel bij zeggen dat de meisjes vanavond extra gemotiveerd waren om te komen omdat ze voor deze keer ook training krijgen van Erik Muntendam, ex-leerkracht van de basisschool in Tynaarlo en oud jeugdtrainer van FC Groningen. We hebben gemiddeld twintig op de training. Ik denk zelfs dat we misschien de grootste meidenafdeling hebben van de omgeving. En als iemand een keer wil kijken of meetrainen, dat kan natuurlijk altijd”
De enorme aanwas van nieuwe speelsters heeft er toe geleid dat de Sv Tynaarlo inmiddels twee meisjesteams heeft; MO15 en MO17. En niet alleen gaat het goed als er gekeken wordt naar de kwantiteit (inmiddels zijn er meer dan 30 meisjes lid), ook de kwaliteit van de teams is goed te noemen. Beide elftallen staan na vier wedstrijden zonder puntverlies mee bovenaan. Zo won het MO17 team, dat eerste klasse speelt,  met 2-1 van Roden 1 en speelt het tegen Fc Assen 1 en Gorecht 1.
“We zetten in op vier hoofddoelen. Ten eerste plezier; we willen dat de meiden er lol in hebben en graag naar de training en wedstrijden komen. Daarnaast sociaal; we hebben er één groep van gemaakt, van 11 tot 17 alles traint met elkaar en helpt elkaar. Zo voetballen er een paar meiden van Vako Vries bij ons in het kader van de samenwerking tussen onze twee clubs, maar ook deze meiden horen er volwaardig bij en zijn keurig opgenomen door de groep. Natuurlijk is de sportiviteit ook een doel, zowel wat betreft het gedrag als het weten dat bewegen goed voor je is. En vanzelfsprekend willen we ook een zo goed mogelijke prestatie neerzetten. Dus het leren op de training, beter worden en dat laten zien in de wedstrijd.”
|

UIT DE KRANT

Lees ook