Meidenvoetbal in Tynaarlo groeit door

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

TYNAARLO – Het aantal meisjes dat in Tynaarlo voetbalt groeit nog steeds. De meisjesafdeling van Tynaarlo/VAKO telt dit seizoen wederom vier meidenteams, waaronder nu zelfs twee MO15-elftallen. Elke maandag en woensdag staan er meer dan veertig meisjes te trainen op het voetbalveldveld in Tynaarlo. Het aantal speelsters is ruim voldoende om er vier teams van te maken, die allen in een meisjescompetitie uitkomen. Tynaarlo/VAKO speelt dit jaar met een MO13, MO15-1, MO15-2 en een MO19. Er waren plannen om ook nog een MO17 in de been te houden, maar omdat bij de oudere meiden een aantal moesten opzeggen vanwege blessures en studie, zijn er te weinig speelsters. Daardoor zijn de MO17-meisjes in het MO19-elftal geplaatst zijn.


Beide MO15-teams hebben afgelopen weekend al gevoetbald en direct met goed resultaat. De MO15-1 speelde uit in Bovensmilde gelijk tegen BSVV, terwijl MO15-2 een topprestatie leverde door in Tynaarlo van ACV MO15-1 te winnen. De veertien meisjes van MO15-2 konden hun geluk niet op toen ze met deze bijzondere overwinning van het veld stapten.


“Het is gewoon hartstikke leuk met meiden te voetballen”, geeft Myrthe Kiel uit Zuidlaren aan. “Ik voetbalde vroeger met jongens, maar dit is heel anders. Bij de jongens krijg ik soms nooit een bal en wilden ze laten zien hoe goed ze wel niet waren. Nou, hier in ons team gaan we gewoon heel leuk met elkaar om, krijgt iedereen een bal en doen we het samen. Geen gezeur en we helpen elkaar. Als we winnen zijn we blij en als we verliezen vinden we het jammer, maar het is niet zo dat we dan boos worden ofzo.”


“Dat klopt”, reageert Lieke Rona uit Vries. “Ik voetbalde ook eerst bij de jongens, maar ben vorig jaar hier naartoe gegaan om samen met meisjes te voetballen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. We hebben altijd lol en we zijn ook best fanatiek hoor. Maar we doen het met name voor de gezelligheid. Als iemand niet zo goed kan voetballen, maar wel haar best doet dan doen we daar niet stom tegen. Dat was bij de jongens wel het geval. Hier zijn we veel meer een team, zijn we meer samen.”


De meiden zijn blij dat ze weer kunnen voetballen en trainen. “Iedereen mag bij ons langskomen om een keer te kijken of het leuk voor diegene is. Kom op de maandag of woensdagavond meetrainen, dan kun je zien hoe leuk het is”, geeft Lieke aan voordat ze weer naar haar vriendinnen loopt. “Oh ja, en meiden kunnen best goed voetballen. Dat mag iedereen gerust weten”, besluit ze.

UIT DE KRANT

Lees ook