FC Zuidlaren haalt puntje op in Hoogkerk. Yde de Punt doet hetzelfde thuis tegen Bellingwolde

Sport

FC Zuidlaren speelde 1-1 tegen HFC ’15 in Hoogkerk. Een punt waar trainer Lesmond Prinsen prima mee kon leven. “De eerste helft een schaakspel, na rust leuker om te zien met een terechte eindstand, ook al hadden we ook nog wel kunnen winnen op het einde. De Drenten kwamen op achterstand door Erben Koopmans. Na de thee trok FC Zuidlaren dit recht via een mooi doelpunt van Jos Lamain. De Zuidlaarders zijn met een mooie serie bezig en al wekenlang ongeslagen. Prinsen: “Trots op dit team. Een jeugdige achterhoede en met de routine van Lamain, Staal en Wolters die laten de jeugd goed renderen. Zeven wedstrijden ongeslagen nu. Dit smaakt naar meer!”

Annen boekte een keurige zege in en op Musselkanaal: 0-3. Doelpunten van Pim Veltink, Pepijn Knol en Marnix Kruize deze middag. Trainer Jouke Jan Meertens was een tevreden mens en kijkt reikhalzend uit naar het inhaalduel deze week tegen Sellingen, aanstaande donderdag. “Die winnen en dan staan we vierde. Daar gaan we voor”, aldus Meertens.

Yde de Punt ontving Bellingwolde afgelopen zondag. De vorige keer werd met kunst en vliegwerk in het Groningse gewonnen en men was toch enigszins bevreesd over revanche gevoelens bij Bellingwolde. Echter Yde hield keurig stand. De eerste helft ging mooi gelijk op met heel veel strijd op het middenveld. Kansen waren er ook. Job Cramer en Mark Koops waren echter niet succesvol. Na rust kwamen de gasten snel op voorsprong. Yde bleef echter in de wedstrijd en richting het einde kwam de ploeg van Chris de Jong langszij. Goed voorbereidend werk van youngster Sascha van der Molen met dito afronding van Niels Hingstman die diagonaal raak kopte: 1-1. In de slotfase nog kansen op de volle buit voor Yde maar gescoord werd er niet meer op het fraaie sportpark. “Al met al een verdiend gelijkspel tegen een goed voetballende tegenstander”, aldus een uitermate tevreden De Jong na afloop.

VAKO – Mussel werd afgelast. Het verslag van ActiefSVZ vindt u elders in deze krant. SV Tynaarlo was vrij afgelopen weekend.