Trampolinespringers SUIZ veroveren 4 NK tickets

Afbeelding
Foto:
Sport

ZUIDLAREN - Het was een feestelijke en verbindende dag in De Zwet tijdens de succesvolle springwedstrijd van SUIZ. De toeschouwers waren in het oranje gestoken. De dag begon vroeg, met het startschot van de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor het NK. De jongste leden van de club, prachtig gekleed in het uniform met clubkleuren, openden het evenement met een trotse opmars onder leiding van de jongste van de club en Suze. 

In het eerste deel van de wedstrijd sprong Mila Loonstar 2 keurige oefeningen. Ondanks dat er ruimte was voor verbetering, eindigde Mila op een verdienstelijke vijfde plaats en verdiende ze een plek in de finale. Zoë Sloots sprong voor het eerst in een wedstrijd en deed dat met bewonderenswaardige vaardigheid.

In hetzelfde blok lieten synchroon springende duo’s Indy Wierenga en Lisa Rispens hun talent zien, gevolgd door Floor Kamminga en Uma van der Brink. Uma en Floor behaalden zelfs de vierde plek en verdienden een plaats in de finale.

Blok 2 bracht de oudere groep naar voren, met Nikki Osei, Berra Karadag en Noël Lunsche, die allen sterke prestaties neerzetten. Anne van der Pauvort sprong zich zelfs naar de finale, een prestatie waar iedereen trots op was.

De spanning steeg in Blok 3, waar Evi Immel en Renske Mulder hun sprongen demonstreerden. Evi verdiende een finaleplek door haar goede prestaties. Maarten Dertien sprong indrukwekkend en verdiende een zilveren medaille in de finale.

De dag verliep soepel met aanwezigheid van jong talent zoals Sophie, die voor het eerst de wedstrijdsfeer proefde. In Blok 4 zagen we Lieke, Uma en Floor in actie, waarbij Lieke een finaleplek verdiende na haar sterke optreden.

De dag werd afgesloten met Blok 5, waar Lisa en Indy hun beste beentje voorzetten. Lieke eindigde uiteindelijk als zevende in de finale, een prestatie om trots op te zijn. Hoewel niet alle gehoopte deelnemers zich plaatsten voor het NK, behaalde SUIZ toch vier tickets het NK in Ahoy.

UIT DE KRANT