Ticket voor NK in zicht voor aantal springers van SUIZ!

Afbeelding
Foto:
Sport

KLOOSTERVEEN - In kloosterveen bij gastvereniging Omnigym is onze 2e plaatsingswedstrijd voor het NK. Renske Mulder springt een nette 2e wedstrijd. In de 3e divisie is Evi Immel 8 jaar, daar waar het vorige keer misging en de juf geloofde in deze oefening ging het nu goed en ging Evi na 2 mooie oefeningen de finale in. Achter de dametjes aan komt Maarten Dertien. Na de mooie voorrondes, welke punten het belangrijkste zijn, mogen Maarten en Evi nog een keer springen. Uiteindelijk krijgt Evi brons omgehangen en Maarten goud

In blok 2 hebben we Mila Loonstra. Alle tips van de trainingen gaan mee en dat levert een finale plaats op. Op de dubbele trampolines hebben we de synchroon koppels Lieke Antonides  en Anne van de Pauvort in de jeugd 2. De dames laten  zien wat ze kunnen en blijken wederom goed bestand te zijn tegen de andere dames, dat levert een plek in de finale op. Ook Floor Kamminga en Uma van de Brink springen synchroon, maar in de klasse jeugd 1. De eerste oefening ging niet helemaal synchroon door kleine vergissing maar de 2e oefening ging wel goed. Lisa Rispens en Indy Wierenga springen ook in de jeugd 1, Lisa beheerst de verplichte salto nog niet maar in de keuze springen de dames zo sterk dat ze wederom de finale mogen springen. Mila springt dus de finale en doet het net iets beter als in de voorronde en ze stijgt een plekje omhoog en krijgt zilver omgehangen.

Lieke & Anne mogen nog een keer en geven alles en dat wordt beloond met zilver. Lisa en Indy maken ook een geweldige serie maar de andere dames waren net iets beter, met een 4e plaats grijpen ze net naast het podium.

Noël Lunsche en Anne van de Pauvort mochten hun kunsten laten zien bij de individuele jeugd 2 klasse in de 3e divisie Noël doet voor het eerst weer de salto in de wedstrijd. Ook Anne springt in deze poule en die komt heel dichtbij de finale.

Dan blok 4 en 5 nog een blok voor ons 23 springers met 5 Suiz springers geduld is in dit blok een schone zaak…er zijn nu eenmaal veel meisjes in de Jeugd1 3e div.

Eerst mogen Lieke Antonides, Floor Kamminga en Uma van de Brink hun beste beentjes voor zetten in blok 4 en 5. Alle 3 springen ze de oefening keurig uit en worden de persoonlijke doelen weer gehaald en die liggen elke keer hoger als de wedstrijd ervoor. In Blok 5 zijn Indy en Lisa aan de beurt voor hun individuele wedstrijd ook hier zie je vooruitgang, mooi om te zien.

Van de 23 springers mag Lieke nog een keer springen omdat zij als 5e naar de finale gaat, maar grijpt net naast de prijzen.

Al met al een succesvolle dag, met edelmetaal voor Mila, Maarten, Evi, Anne en Lieke. De laatste wedstrijd wordt in Zuidlaren gesprongen, op eigen trampolines.

UIT DE KRANT