Vako Trampoline met drie teams naar het NK te Oss

Afbeelding
Sport

HEERENVEEN - Zaterdag 11 november werd er gestreden door de trampoline springers van Vako in Heereveen voor een plek op het NK. Dit was de tweede, tevens laatste plaatsingswedstrijd om naar het NK te kunnen gaan, die op 16 december in Oss zal plaats vinden.
Rond 8.30 uur arriveerden de Vako springers, trainers en juryleden in het Sportstad van Heerenveen. Na de warming-up en het inspringen begonnen de jongste (instappers) en jeugd 2 met hun oefeningen. Daarna volgden blok 2 en blok 3. Het ging niet bij iedereen vlekkeloos, maar hele grote fouten werden er niet gemaakt. Iedereen wist zijn oefening uit te springen met 10 sprongen. Dit leverde voor twee teams van Vako een finale plaats op. Beide teams wisten de finale goed door te komen, helaas ging het niet bij iedereen even goed. Miranda Vos sprong een hele mooie oefening met een hogere moeilijkheid, daarmee behaalde ze de één na hoogste score die in de finale werd bereikt. Het team Vako 2 ( Anne-Rixt, Noa Postma, Noa Homan en Zara Sloot) behaalde met 78,900 de bronzen medaille. Team Vako 1( Miranda Vos, Esmay Swart, Jorine Vos en Elin Hobma) samen 78,850 punten behaald, 0,50 minder en werden daarmee vierde.
Naast deze twee teams heeft team Vako 3 (Lilly Timmer, Phylina Arend en Roza Sloot) zich ook heel knap weten te plaatsen bij de beste 5 teams van hun poule en mogen ook naar het NK. Vako 4 team (Brent Strijk, Lise Pieters en Vera Pieters), ons jongste en beginnende springers zijn zevende geworden in hun poule, wat een hele knappe prestatie is.

Afbeelding

UIT DE KRANT