Trampolinespringers SUIZ tonen trucs bij clubkampioenschap

Afbeelding
Foto:
Sport

ZUIDLAREN -  Gymnastiekvereniging SUIZ heeft maandag 12 februari een clubkampioenschap voor trampolinespringen gehouden. De kinderen zijn onderverdeeld in leeftijdsgroepen. De vereniging kijkt terug op een geslaagd kampioenschap.

De wedstrijd begint met de categorie 10-12. Lisa Rispens komt als eerste uit de bus en krijgt de gouden medaille. Lieke Antonides wint zilver, Lotte Stuifzand wordt 3e en ontvangt Brons. Daarna is de beurt aan de ‘pre instappers’, kinderen van 4 en 5 jaar oud. Zij worden gevolgd door de ‘Pupillen’ (9-10 jr.) . Voor 3 van de 4 echt spannend en nog maar kort bij de trampolineploeg. Nederlands kampioen Evi Immel wint goud, Noa Maters zilver en Mirre Smit brons.

Hierna was het de beurt aan de instappers van 6-8 jaar. Mila Loonstra kon testen of ze klaar is voor de echte wedstrijden, ondanks de spanning ging dat goed. Yara Mol is al goed vooruitgegaan. Mila werd eerste en kreeg een gouden medaille en Yara de zilveren omgehangen.

Dan is Joes Loonstra, hij springt voor het eerst mee. Hij neemt ook gelijk een gouden medaille mee naar huis. De wedstrijd wordt afgesloten met 3 springers van 13 jaar en ouder. Noël Lunsche bijt de spits af met de zelf bedachte oefening gevolgd door Berra Karadag. Vervolgens springt vriendin Anne van de Pauvort die meerdere salto’s doet. Karadag wordt eerste, De Pauvort tweede en Lunsche derde. Hekkensluiter is Maarten Dertien, hij wint een gouden medaille.

Bij de prijsuitreiking krijgen de medaillisten hun eremetaal uitgereikt. Er zijn ook nog 3 wisselbekers te vergeven. Evi Immel neemt de beker voor beste prestatie in 2023 mee naar huis, Lotte Stuifzand de beker voor meeste punten tijdens de wedstrijd en de aanmoedigingsprijs gaat naar Lisa Rispens.

Voor de wedstrijdspringers was dit een mooie generale repetitie, op 9 maart staat het volgende competitie op de planning.

UIT DE KRANT