SV Tynaarlo minst slechte in hots-knots-begonia-wedstrijd tegen Asser Boys

Afbeelding
Sport Wedstrijd van de week

 Tynaarlo – De goed bezette bestuurstafel van SV Tynaarlo was er rap over uit deze zaterdagmiddag na afloop van SVT – Asser Boys. “Dat dit wel een hele slechte pot voetbal was”, zo verwoordde SVT-trainer Jan Veenhof het en zijn vakbroeder van Asser Boys Max Hulsinga was het roerend met hem eens. Een plusje voor de thuisploeg was dan nog dat zij er in ieder geval iets aan over hielden, namelijk drie punten en dat is dan wel weer heel lekker richting de maanden waarin het er op aan zal komen voor Tynaarlo.

“Klopt inderdaad”, vervolgt Veenhof. “Dat is dan nog iets wat het oplevert deze zaterdag.” De komende tijd zal blijken of SVT er nog een mooi seizoenseinde van gaat maken of dat het toch als de welbekende nachtkaars uit zal gaan. Ook wordt er al volop gewerkt aan volgend jaar. Roelof Leuning, deze zaterdag bestuurslid van dienst en alom bekend als oud-voorzitter van SV Tynaarlo en noordelijk amateurvoetbal scheidsrechter kan in ieder geval mededelen ‘dat er aan menige overschrijving gewerkt wordt voor het komend voetbalseizoen’. “Dus dat komt vast goed”, aldus de immer goedlachse Leuning voorafgaand aan de wedstrijd tegen Asser Boys. Het lijkt er op dat ook de contractverlenging van Veenhof hier van doen mee heeft, want ook die is nog niet in kannen en kruiken, zo bleek uit navraag. Veenhof zal perspectief willen hebben voor het seizoen 24-25.

Er was al bitter weinig volk langs de lijn in Tynaarlo, maar de thuisblijvers kregen nog gelijk ook. Zonde, want alle ingrediënten waren toch wel aanwezig voor een mooie pot voetbal in de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal. Een aantrekkelijk lentezonnetje met dito gevoelstemperatuur, een tegenstander voor SVT die op papier meer dan te doen lijkt en een selectie die zo goed als compleet is voor trainer Veenhof. Zijn doelman Johan Homan raakt meer en meer in vorm na een moeizame seizoenstart in verband met ribbenleed en de terugkeer van de handige Tigo Westerhof na zijn stage in Azië biedt ook weer volop mogelijkheden voor de oefenmeester.

Het blijft echter een raadsel hoe de wedstrijden van SV Tynaarlo verlopen. De ene keer vallen de goals als rijpe appelen van de boom, zoals recentelijk tegen BSVV thuis (7-1) en een andere keer is het stroef, stroperig en zijn de wedstrijden amper het aanzien waard. GRC thuis (0-3) was daar dan weer een voorbeeld van en helaas viel Asser Boys deze keer dus ook in die categorie.

“Nou moet ik bekennen dat én het veld hobbelig is én dat Asser Boys eerlijk gezegd ook niet zo slechts speelde als vooraf gedacht, maar dat mogen natuurlijk niet de excuses zijn”, blikt Veenhof terug. “Tegen BSVV overigens kunnen we ook gewoon achter staan de eerste helft, daar redt Johan ons met een aantal ongelofelijke reddingen. Vandaag was zeer matig. We moeten meer tijd en ruimte dan nemen.”

De start van SVT was overigens prima tegen de gasten uit Assen. Na een dikke vijf minuten namelijk kwam groen-wit op voorsprong. Mike Koops was er rechts vandoor en zijn voorzet leek te smoren in de Asser defensie maar met een gelukje kwam het leder toch nog voor de voeten van Nick Matulessy. Die was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken en de gewenste monsterscore leek in de maak. Hoe anders was het verloop. De gasten weerden zich gedurende de eerste helft prima, geholpen door een vlotte gelijkmaker luttele minuten na de openingstreffer van SVT. Middenvelder en vormgever Fabia Nanuru van Asser Boys haalde uit en op zijn inzet was zelfs de in prima vorm verkerende SVT-goalie Homan kansloos: 1-1. Het spel werd er minder en minder op na de twee goals en het was eigenlijk een godswonder dat er voor de thee nogmaals gescoord werd. De hoekschop van Youri Menninga was scherp en met wat hulp van Asser Boys-doelman Ruud de Vries - die onder de bal door vloog - was het voor de frank en vrij staande SVT-aanvoerder Sallo Westerhof een koud kunstje om raak te koppen: 2-1.

De koek was daarmee ook wel op in Tynaarlo, op sportpark de Spil. Beide teams grossierden in het restant van het duel in foute passes en voorzetten die naast, over en voorlangs vlogen. Het was hots-knots-begonia-voetbal in optima forma en met de nauwe marge van slechts één goal bleef het ook nog eens tot het einde toe spannend. Asser Boys had dit ook door en in de laatste vijf minuten dook het toch nog tweemaal gevaarlijk op in het vijfmetergebied van goalie Homan die echter beide keren alert was en geen tweede treffer tegen incasseerde deze middag.

“Ja als je een marge van twee hebt, in de rust, dan is dat toch wat fijner inderdaad. Nu heb je toch zoiets van ‘als ie maar niet valt’ maar Johan is dan wel de persoon die de ballen gewoon pakt. Niet vaak zo’n goede keeper meegemaakt. Jammer dat ie niet traint haha. Heeft hij blijkbaar niet nodig”, besluit Veenhof lachend en goed gemutst deze zaterdag.

Man van de Wedstrijd: Johan Homan
SV Tynaarlo – Asser Boys 2-1
7. Matulessy 1-0, 10. Nanuru 1-1, 30. Sallo Westerhof 2-1
Geel: Menninga (SVT).
Scheidsrechter: Adnan Tatar
Toeschouwers: 35.
SV Tynaarlo: Homan; Kommers, Koning, Menninga, Oldenhuis (76. Rus); Klaassens, Sallo Westerhof, Matulessy; Pillitu, Schenk, Koops (46. Tigo Westerhof).
Asser Boys: De Vries; Kubbeh, Niels Braxhoofden, Taspinar, Regtop; Nanuru (46. Scholing (80. Mulder)), Meek, Ndayizeye; Raaijmakers, Youri Braxhoofden, Postma.Afbeelding

UIT DE KRANT