Beleef het Sieraad 2024

Alle sieraden worden vervaardigd in het atelier van Goudsmid Margriet
Alle sieraden worden vervaardigd in het atelier van Goudsmid Margriet Foto: Copyright Margriet Burger Schouten
Kort kommersjeel

“Tijdens ‘Beleef het Sieraad’ open ik op zaterdag 18 mei voor één dag mijn atelier voor diegene die altijd al een blik achter de schermen heeft willen werpen.” Ervaar vakmanschap, ontdek de speciale collecties en doe mee aan de winactie! Laat de zetting van jouw edelsteen gratis controleren. Of ontdek de techniek van het zetten van edelstenen door Goudsmid Margriet. Gedurende de dag zijn er demonstratie sessies gepland waarin onderstaande technieken worden gepresenteerd. Aanvang per sessie: 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Demonstratie Smelten

Het omsmelten van oud goud is een mooie duurzame manier van hergebruik. Ontdek het proces en aanschouw hoe goud, zonder verlies van waarde of kwaliteit steeds opnieuw kan worden gebruikt.

Demonstratie Gieten

Met de Delftse Gietmethode, een vorm van zand-gieten, is het mogelijk sieraden en objecten van goud, zilver en andere metalen snel en opvallend scherp af te gieten.

Demonstratie Walsen

Het vervaardigen van een sieraad begint met het edelmetaal in de juiste dikte. De juiste dikte wordt gecreëerd door middel van walsen. Bij deze techniek wordt een stukje edelmetaal keer op keer door een wals gehaald. De wals bestaat uit twee rollende staven van stevig metaal. De afstand tussen deze staven kan steeds kleiner worden gemaakt, waardoor je het stukje edelmetaal langzaam maar zeker ook platter maakt.

Ontdek de Margriet Jewels collectie

Deze dag biedt een unieke kans om de prachtige collectie van dichtbij te bekijken en te passen. Speciaal voor ‘Beleef het Sieraad’ zijn de collecties Reijn en Gràdh van Margriet Jewels te zien. Kom jouw gedroomde sieraad in het echt bewonderen, ontdek de perfecte maat via de multi-sizer ringmeter en bestel jouw sieraad ter plekke. Ieder sieraad wordt op bestelling vervaardigd.

Voor Beleef het sieraad zijn speciaal sieraden vervaardigd die te koop zijn op de dag.

Winactie

Twee keer een exclusieve ontwerp-sessie met goudsmid margriet waar een waardebon van 250 euro hoort. 

Locatie: Atelier Goudsmid Margriet, Markeweg 12, 9468 BN Annen

UIT DE KRANT

Lees ook