Bart Haarman ‘Alleen ga je snel, samen kom je verder’

Afbeelding
Man met de hamer

VRIES - “Ik ben sinds half 2019 penningmeester van de voormalige Vriezer Ondernemingsvereniging. Onder andere doordat er steeds minder ondernemers waren in Vries stond het bestaansrecht onder druk. Ik vond en vind het wel belangrijk dat we een orgaan hebben waarin ondernemers met gezamenlijke stem kunnen spreken met partijen zoals de gemeente.

Sinds juli 2023 zijn we daarom overgegaan in een stichting: Stichting Vriezer Ondernemers. Het doel van de stichting is met nieuw elan ervoor zorgen dat ondernemers meer betrokken raken bij hun omgeving. Momenteel bestaat het bestuur uit 3 mensen: Sietse Hamersma (Onder de Linden), Miranda Takens (Takens Mode) en mijzelf (HaarmanB ICT).

Op 5 maart organiseert de stichting een gezellige avond met een heel bijzondere spreker. Vorige week zijn er ruim 120 uitnodigingen de deur uitgegaan, de eerste aanmeldingen komen al binnen. Elke ondernemer uit Vries, of die een band heeft met het dorp, is welkom.

We hopen bij de bijeenkomst mensen het belang van samenwerken te laten inzien. Alleen ga je snel, maar samen kom je verder. We hebben gezien dat sinds de coronaperiode veel ondernemers op zichzelf zijn gericht. Het gevoel wat leeft: ik heb genoeg aan mezelf. Terwijl het juist waardevol is om met andere ondernemers kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Door te overleggen met mensen uit andere branches kan er kruisbestuiving plaatsvinden en kan je oplossingen voor problemen vinden waar je zelf niet op was gekomen. De ene ondernemer is bijvoorbeeld niet handig met computers of iemand anders loopt tegen een vraag aan rondom pensioenen. Als je deze problemen kan bespreken met andere ondernemers kan je gebruikmaken van hun expertise.

Het is de bedoeling dat we met de stichting elke 3 of 4 maanden een bijeenkomst organiseren. Soms met een thema, maar altijd informeel, bijvoorbeeld een borrel op vrijdagmiddag of een barbecue als het mooi weer is. We hebben hoge verwachtingen van 5 maart, we hopen dat een aantal ondernemers zich als donateur wil committeren aan de stichting.”

De netwerkbijeenkomst is op dinsdagavond 5 maart en start om 19.30 uur. De locatie is Café Onder de Linden, Brink 4 te Vries

UIT DE KRANT