Jos Klok ‘zolang het maar een mooie dag is’

Afbeelding
Foto:
Man met de hamer Man met de hamer

Voorzitter - “Ik ben 27 jaar geleden lid geworden van de vereniging, daarvan zit ik al 12 jaar in het bestuur. Inmiddels ook alweer 5 jaar als voorzitter. We zijn een vrij informele club. Toen ik in Zuidlaren kwam wonen kreeg ik te horen van de buurman: het is wel de bedoeling dat je lid wordt van de toneel-, reis- en ijsvereniging. Dat hoort er nou eenmaal bij. De reisvereniging is een hartstikke leuke club. We organiseren elk jaar 2 evenementen: de jaarlijkse vergadering, dat is altijd de tweede zaterdag van maart. 

Op de eerste zaterdag van juli maken we een dagreis. De komende jaarvergadering is bijzonder, de vereniging bestaat namelijk 55 jaar. Om daar bij stil te staan heb ik een diavoorstelling gemaakt met allerlei foto’s van de reizen die de laatste 55 jaar gemaakt zijn. Ik zit inmiddels al op 90 dia’s, ik zal even kijken of ik nog wat moet schrappen. Daarnaast zetten we ook oud-bestuurslid Geert Niemeijer in het zonnetje. Hij heeft recent zijn bestuurstaken neergelegd. Hij is een van de oprichters van de vereniging. Met het bestuur trakteren we hem en zijn vrouw op een lekker diner. Hij mag namelijk graag onder de mensen zijn. Ik heb bij de gemeente gevraagd of hij een erepenning kan krijgen, maar dat zit er helaas niet in. 

We hebben nog niet besloten waar de reis dit jaar naar toe gaat. Daarover hakt het bestuur volgende week de knoop door. We gaan tegenwoordig niet zo ver meer weg. Voorheen gingen we naar bijvoorbeeld Texel, dan zaten we om 6:30 al in de bus. Door de gestegen kosten gaan we niet zo ver meer weg. We blijven dit jaar misschien wel gewoon in Drenthe, we zijn nog nooit bij het gevangenismuseum geweest. Het belangrijkste van een reis is dat we samen lol hebben. Ons motto is: het is niet belangrijk waar we heen gaan, zolang het maar een mooie dag is. Het is wel moeilijk om nieuwe mensen erbij te krijgen. Er haken soms mensen af, die vinden dat een reisvereniging niet meer dan deze tijd is. Ik heb het vertrouwen wel eens opgegeven; dat ik zei: met zo weinig mensen kunnen we niet door. Na corona zijn er gelukkig een aantal nieuwe mensen bijgekomen. Zolang de vereniging bestaat en mijn gezondheid het toelaat ga ik door als voorzitter. Ik ben 67 en net met pensioen, ik kan dus nog wel wat jaartjes mee.”

UIT DE KRANT