Taart van de maand juni voor Dirk Dijkens uit Zuidlaren

Afbeelding
Nieuws

ZUIDLAREN – De Taart van de Maand, een initiatief van Vrijwilligerswerk Tynaarlo, gaat ditmaal naar Dirk Dijkens van Museum De Wachter in Zuidlaren. Hiermee is hij de vrijwilliger van de maand juni. “Als er iemand is die ik een Taart van de Maand van harte gun, is het Dirk wel,” zegt Sita Datema, vrijwilliger bij Museum De Wachter in Zuidlaren. “Al vanaf 2007 is Dirk betrokken bij het museum.” Volgens collega’s is Dirk de spin in het web. Hij is niet alleen bestuurslid/secretaris, maar ook molenaar. Daarnaast doet hij de PR en communicatie, ICT, en onderhoudt hij de relaties met de ondersteuners van het museum.

Dirk was in 2009 betrokken bij een ernstige ongeluk, waardoor hij rolstoelafhankelijk werd. “Ondanks dit ongeluk, vervult hij nog steeds een fundamentele rol in onze organisatie”, legt Sita uit. “Niet alleen is hij betrokken bij allerlei werkzaamheden, hij is ook een warm persoon en heel plezierig in de omgang met andere mensen. Wij bestaan uit 180 vrijwilligers die allemaal heel betrokken zijn bij Museum De Wachter, maar iedereen kent Dirk!”
Sita heeft Dirk opgegeven voor de Taart van de Maand. Daarbij geeft ze aan dat alle vrijwilligers binnen De Wachter van onschatbare waarde zijn, maar zij wilde toch graag juist Dirk in het zonnetje zetten. “Ondanks de moeilijke tijd waar hij doorheen gaat, vervult hij nog steeds een centrale rol bij De Wachter”, aldus Sita.

In 2019 deelt Vrijwilligerswerk Tynaarlo samen met Bakkerij Haafs uit Vries de Taart van de Maand uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Tynaarlo. Vrijwilligerswerk Tynaarlo vindt dat vrijwilligers onmisbaar zijn. De organisatie is trots op alle hardwerkende vrijwilligers en wil dat ook graag laten zien. Iedereen kan vrijwilligers aandragen. Vervolgens komen deze namen terecht in de ‘Taart van de Maand-Mand’. Elke maand haalt de organisatie hier een naam uit en wordt de taart persoonlijk afgeleverd bij de desbetreffende vrijwilliger. 

UIT DE KRANT