Groningen Airport Eelde reikt Schiphol de helpende hand

Afbeelding
eelde

EELDE – Groningen Airport Eelde kan vluchten overnemen van Schiphol. Vanwege de grote drukte en staking van bagagepersoneel lijkt de oplossing voor het probleem nog ver weg. Groningen Airport Eelde reikt daarvoor een helpende hand.


Het is nog maar de vraag wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. Vooralsnog is er geen sprake van extra vluchtactiviteit boven de provincies Drenthe en Groningen, maar dat kan wel gaan gebeuren vertelt woordvoerder Lizette van Dijken namens Groningen Airport Eelde. ‘Het is absoluut niet zo dat hier binnenkort enorm veel vliegtuigen gaan landen. Daar hebben we eenvoudigweg de capaciteit niet voor, maar we kunnen één tot twee extra vluchten per uur verwerken. Als dat van ons wordt gevraagd, dan zijn we er klaar voor.’


Aanvragen vanuit vliegmaatschappijen hebben Groningen Airport Eelde nog niet bereikt. ‘De problemen bij Schiphol zijn nog niet opgelost en dit kan ook zeker wel een tijd duren. De maand mei is meestal de maand waarin de drukte in aanloop naar de zomer begint toe te nemen.’ In tegenstelling tot Schiphol is er bij Groningen Airport Eelde voldoende personeel voor een goede afhandeling legt Van Dijken uit.


‘We zijn op alles voorbereid en kunnen dus snel in actie komen als het nodig is. Wij verwachten overigens ook wel dat wanneer het hoogseizoen zijn toppunt bereikt het ook wel iets drukker zal zijn dan mensen normaal gesproken gewend zijn. De problemen daar zijn groot, want het tekort aan personeel is niet iets wat je in korte tijd oplost. Je zit vooral met de tijd die nodig is voor het opleiden van nieuw personeel.’ Zaterdag 23 april begon de staking die op de eerste dag al voor een enorme chaos zorgde op Schiphol. Het grondpersoneel van KLM is ontevreden over de arbeidsvoorwaarden.

UIT DE KRANT