Volksuniversiteit Zuidlaren organiseert lezing over Europese verkiezingen

Afbeelding
Foto:
Cultuur

ZUIDLAREN - Volksuniversiteit Zuidlaren organiseert een lezing over de Europese verkiezingen. De lezing wordt gehouden op 17 mei, in de Ludinge in Zuidlaren en begint om 19.30. Van 6 tot 9 juni 2024 kiezen we een nieuw Europees parlement. De lezing wordt verzorgd door de heer Drs. W. Pfeil. Hij is al ruim 40 jaar EU-analist en verbonden aan EU Research en Educatie. Pfeil is politiek onafhankelijk en niet aan een partij verbonden.

Het Parlement krijgt steeds meer zeggenschap over ons leven en onze omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de pensioenleeftijd, de aanpak van doorgeslagen flexibilisering en de omgang met kunstmatige intelligentie. Europa bevindt zich op velerlei manieren op een kantelpunt. We hebben te maken met een klimaatcrisis, boerenprotesten en geopolitieke instabiliteit met Putin in het Oosten en mogelijkerwijs Trump in het Westen, en met oorlogen aan onze grenzen in Oekraïne en in Gaza. Hoe gaan we hiermee om en beschermen we onze eigen positie? Hoe leiden we de ingeslagen transities in goede banen? Hoe houden we grip op onze toekomst? Wat draagt ons eigen Parlement hiertoe bij? Over al die vragen gaat deze lezing.

In de afgelopen periode van Brexit, Covid en de oorlog in Oekraïne heeft de Europese Unie niet stil gestaan. In deze lezing kijken we terug en vooruit. We nemen u mee langs de beleidsvelden en laten u de grote doorbraken zien. Wat is er bereikt? Waar gaan we naartoe? Wat zijn de uitdagingen? Waar leggen de politieke partijen en stromingen voor deze verkiezingen hun nadruk op? 

 De kosten voor deze lezing bedragen € 7, 50. (inclusief een kop koffie of thee). Aanmelden voor de lezing kan via website: www.vuzuidlaren.nl.

UIT DE KRANT