Volksuniversiteit Zuidlaren start in het voorjaar weer met nieuwe cursussen

Afbeelding
actueel

ZUIDLAREN - In maart en april starten er een aantal cursussen bij Volksuniversiteit Zuidlaren (VuZ). Voor ieder is er voldoende keuze om iets nieuws te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Er begint een cursus aquarelleren van 6 lessen. Normaal gesproken biedt de docente Galyna Aguf een cursus aan van 12 lessen, maar nu gaat ze voor 6 lessen. Een leuke kans om het aquarelleren eens uit te gaan proberen. Ook voor cursisten, die nu al in de groep zitten de kans om het werken met de aquarelverf in de lente nog een beetje door te zetten.

Voor de talen biedt de VuZ dit jaar voor het eerst communicatielessen aan. Een reeks van 8 lessen voor Engels of Italiaans, beide op 2 niveaus. Voor deelname is een zekere basiskennis wel noodzakelijk. In de reguliere lessen van de talen leert men de opbouw en grammatica van een taal, maar in deze communicatiecursussen gaat het echt alleen om het spreken met elkaar.

De vakantiecursus Spaans en de vakantiecursus Frans (beiden 8 lessen) zullen bij voldoende deelnemers eind maart weer van start gaan. Handig om goed voorbereid op vakantie te gaan in een Spaans- of Franstalig land. 

Naast deze  cursussen zijn er 2 cursusavonden over Zonnewijzers en het Noorderlicht van Gerard van den Braak. Verder is er de mogelijkheid om in te schrijven voor ”Wetenschappers, die de wereld veranderden”. Vijf avonden over bekende namen uit de natuur-en scheikunde- geschiedenis. Tot slot is het “foto’s maken met de mobiele telefoon” in april nog een optie. In drie middagen wordt uitgelegd hoe met een mobiele telefoon mooiere foto’s gemaakt kunnen worden.

Voor meer info: https://www.vuzuidlaren.nl/

UIT DE KRANT