SVZ en VAKO maken er een vermakelijke derby van

Afbeelding
Sport

ZEIJEN – De competitie 3B wordt dit seizoen in Zeijen afgetrapt met de derby tussen SVZ en buurman VAKO. Voorafgaand aan de kraker hebben er al vele beslommeringen in beide dorpen plaatsgevonden. Een podcast met beide trainers van SVZ en VAKO, Max Hulsinga en Cor Meijer, op vrijdagavond geeft toch wel een speciaal tintje aan deze wedstrijd. SVZ wil graag bovenin meedoen en VAKO wil ten opzichte van de afgelopen seizoenen weer stappen maken. De mannen uit Zeijen kwamen zondag bedrogen uit, want VAKO wist de derby met 0-1 te winnen. Good old Patrick Steenbergen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. SVZ-trainer Hulsinga vatte de wedstrijd na afloop treffend samen: “SVZ dacht wel even te winnen en VAKO liet zien dat ze wilden winnen.”


In de eerste helft pakte SVZ het initiatief: “We hadden soms het geluk niet aan onze zijde. Bovendien was de eindpass meestal niet goed en daardoor is het lastiger om kansen tot doelpunten te promoveren”, liet Hulsinga weten. VAKO hanteerde veelal de lange bal op de snelle buitenspelers. SVZ ging teveel in het spel van de bezoekers mee: “De oplossing ligt bij on het voetbal en dat deden we te weinig.” De opgelegde kansen hebben voor de thuisclub brachten niet het gewenste resultaat. De tweede helft speelde VAKO met meer druk naar voren, waardoor SVZ niet bij machte was om het spel te maken. “Er lag wellicht iets te veel druk op de ploeg.  Dat hoort bij het leerproces. We staan met beide benen op de grond”, vond een teleurgestelde Hulsinga na afloop.


Trainer Meijer van VAKO wist dat zijn ploeg moeilijk te verslaan is: “We winnen misschien niet veel, maar we verliezen ook niet. We hebben niet sprankelend gespeeld, maar wel heel degelijk. In de eerste helft hadden we moeite met het spel van SVZ.” In de rust zette de trainer de puntjes op de i in de organisatie: “We zijn meer vooruit gaan spelen, waardoor er meer druk op SVZ kwam te staan.” Met de snelle gebroeders Manzeza op de vleugel bij VAKO heeft de ploeg wel een wapen. Tel daarbij het vernuft van de slimme Steenbergen op en de ploeg elke wedstrijd wel een mogelijkheid. Zo ook tegen de geelzwarten. Met een mooie lob van twintig meter over de keeper van SVZ besliste Steenbergen de wedstrijd. “We speelden gedisciplineerd en dat is een compliment voor het team”, vindt Meijer, “We hebben een aantal oudere spelers teruggehaald en het klikt. Er is nu wel een jubelstemming, maar de volgende wedstrijd is ook weer een belangrijke.”

UIT DE KRANT