VAKO Handbaldames steeds dichterbij promotie

Afbeelding
Sport

VRIES - Na de belangrijke punten van vorig weekend mochten de handbaldames uit Vries deze week niet verslappen, willen zij voor het einde van het seizoen al kunnen proosten op hun kampioenschap en daarmee promotie naar de eerste klasse. Op de eerste zondag van februari kwam VAKO wat later in de middag in actie tegen de CirkelTijgers uit Groningen. Net als vorige week kwam de thuisploeg weer zeer sterk uit de startblokken. Twee keer knipperen met de ogen en er stond een stand van 6-2 op het scorebord. De doelpunten kwamen voornamelijk uit mooi spel vanuit de snelle tegenaanval, waarbij verschillende dames het net wisten te vinden aan de andere kant. Wanneer de snelle tegenaanval even wat minder goed uitpakte, werd er geduldig gespeeld en werd er vanaf alle posities en flanken gescoord. Zo werd cirkelspeelster Inge Blok vrijgespeeld die een mooie aanval vervolgens af wist te maken met een doelpunt. Nienke Hendriks wist haar ruimte op de linkerkant goed te benutten en wist vanuit snelheid twee keer daar te scoren. Daarnaast gaf Linsey Fraiquin perfecte druk vanaf die kant, waardoor opbouwer Anne Wiering de bal op maat aangespeeld kreeg en het een kwestie was van de bal in het net leggen. Daniek Hindriks had de snelheid er ook goed in en kon zo een paar keer doordenderen naar het doel van de tegenstander. Aan de rechterkant was er genoeg ruimte. Suzanne Maatje wist deze uitstekend te benutten en scoorde vanuit een assist van de multi-inzetbare Cobie Engberts. De CirkelTijgers kwamen deze eerste helft minder lekker in hun spelletje, waarbij ook zeker meespeelde dat keepster Tamara Jansma genoeg ballen wist te keren. Na dertig minuten spelen werd er gerust met een stand van 14-6 in het voordeel van de thuisploeg. 


In de rust kon trainster Sandra van Bergen niets dan lyrisch zijn over het spel van haar ploeg. Alle opdrachten en afspraken werden opgevolgd. Er was snelheid, maar gedoseerd en in verschillende schijven wisten ‘haar meiden’ elkaar uitstekend te vinden richting de goal aan de andere kant van het veld. De stemming was al goed in de kleedkamer, maar in dertig minuten kan er natuurlijk nog veel gebeuren en dus was scherpte van groot belang. Toch was het de ploeg uit Groningen die het de tweede helft eigenlijk iets beter deed. VAKO speelde met vlagen goed, maar ook zo nu en dan rommelig en ongeduldig. De stand ging van een ruime voorsprong van negen punten naar een tussenstand van 19-15. Gelukkig wist VAKO het betere spel weer op te pakken en zo volgden de doelpunten ook weer snel. In de dekking stond het goed met onder andere een Kim Tolner op de linkerhoek die een perfecte timing en beheersing had, waardoor haar tegenspeelster niet aan spelen toekwam. In de aanval gaf middenopbouwer Lisanne Liewes goede druk, waardoor Marieke Pothof in één streep door kon lopen en het af kon maken. De studenten braken dit echter iets te hard af, waardoor een penalty volgde. Diezelfde Pothof gooide de bal op haar beurt keurig achter de Groningse goalie. Aan het einde van de wedstrijd mochten de Groningers ook VAKO-keeper Agnes Meijerhof nog twee keer passeren, maar daarmee kwamen de winstpunten niet meer in gevaar. De scheidsrechter blies er een einde aan met een stand van 26-18. 


Volgende week komen de  dames op zaterdagavond in actie. Om 19:00 uur spelen ze tegen het tweede team van SVWW in Westerbork. Mocht er winst worden behaald in Midden-Drenthe, dan kunnen de Vriezenaren hun kampioenschap hopelijk verzilveren in de wedstrijd erna. Dat zal op 7 maart uit in Emmer-Compascuüm zijn.

UIT DE KRANT

Lees ook