Drenthe Lanceert uitdagende ‘Bed & Breakfast voor Bijen Challenge’

Afbeelding
Nieuws

REGIO – De Bijenstichting lanceert de ‘Bed & Breakfast voor Bijenchallenge’ in Drenthe. Dit initiatief is gericht op het bevorderen van de bijenpopulaties en het verhogen van de biodiversiteit. De stichting hoopt met deze bijzondere challenge dat tuinbezitters in de provincie hun tuinen omtoveren tot veilige havens voor bijen. Geerke Heijs uit Roden is aanspreekpunt voor de provincie Drenthe. De actie is gestart op 1 februari en daagt mensen uit om van hun tuin een bijenparadise te maken.

De uitdaging is simpel: tover je tuin om tot een kleurrijk, voedzaam en veilig toevluchtsoord voor bijen en maak kans op de titel ‘Beste B&B voor Bijen’ in Drenthe. Dit is niet alleen een kans om je groene vingers te laten zien, maar vooral om de bijen te helpen waarmee ook jij een goede bijdrage levert aan het behoud van bijenpopulaties in Nederland.

De winnaar van de provinciale ronde krijgt de mogelijkheid door te gaan naar de nationale competitie, waar het grote publiek via sociale media en de website van de Bijenstichting kan stemmen. De nationale winnaar van de B&B Bijenchallenge 2024 zal begin december bekend worden gemaakt.

Belangrijke data voor de challenge: maart tot en met mei: start van het bijvriendelijk maken van tuinen, inclusief het vastleggen van het proces in foto’s. September/oktober: tijd voor het planten van bloembollen en inheemse zaden, eveneens vastgelegd in foto’s. Eind Oktober: deadline voor het indienen van resultaten en foto’s. Half November: Aankondiging van de provinciale winnaars. Daarna: Start van de landelijke publieksverkiezing B&B Bijenchallenge 2024. Begin December 2024: Bekendmaking van de nationale winnaar.

Doe Mee en Win

Deelname aan deze challenge biedt niet alleen de kans op prachtige prijzen, maar draagt ook bij aan het verhogen van de biodiversiteit. Inschrijven kan via de website. Meer informatie is te lezen op de website van de Bijenstichting: bijenstichting.nl/challenge/. Wie vragen heeft of meer wil weten kan contact opnemen met Geerke via drenthe@bijen-educatiecentrum.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook