Het Winter-Loopje keert terug: culinair genieten in het dorp

Afbeelding
Kort kommersjeel

ZUIDLAREN - Op zondag 4 februari wordt er weer een Winter-Loopje georganiseerd in Zuidlaren. Deelnemers kunnen een dozijn horecabedrijven aandoen voor een hapje of een verrassend drankje. De temperatuur is mogelijk fris maar de stemming zal weer opperbest zijn.

Het is dit jaar het derde horeca-‘loopje’ in het brinkendorp Zuidlaren dus er kan inmiddels van een heuse traditie gesproken worden. In januari 2022 vond uitvoering één plaats, toen nog in Corona-tijd en het ‘Lockdown Loopje’ genoemd. Hoe anders ging het er toen aan toe: deelnemers mochten bij de restaurants en cafés niet naar binnen, iedereen was aanwezig op straat. Maar de sfeer was geweldig en dat was ook zo in 2023, toen het initiatief was omgedoopt naar het ‘Winter-Loopje’ en er gelukkig al meer kon en mocht. Veel blije reacties noteerden de ondernemers op de mogelijkheid om op meerdere plekken in het dorp zeer gevarieerde drankjes en hapjes te kunnen nuttigen. Wie het koud heeft, kan binnen vaak wel even lekker opwarmen. Het maakte vorig jaar nog maar eens duidelijk hoe sterk het dorpslint van Zuidlaren is.

Ook in 2024 gaan de deelnemers weer met de strippenkaart in de hand op pad en ze kunnen dan maar liefst 12 (!) etablissementen bezoeken. Het is dit jaar niet meer verplicht om een route te volgen: wees overal welkom. Deelnemen kan tussen 12 en 17 uur; deze tijden zijn verruimd naar aanleiding van tips van deelnemers vorig jaar. De strippenkaarten (ook met een kinderkaart tot 12 jaar) zijn vooraf en op de dag zelf verkrijgbaar bij lunchroom het Zuidlaardertje, eetgelegenheid Brinkzicht en restaurant Bij Cosineros. Maar let op: de kaarten gaan al hard en vol is vol. De deelnemende horecazaken kijken uit naar zondag 4 februari, de dag waarop ze vol enthousiasme Zuidlaren weer gaan presenteren als fijne plek-om-te-zijn met vrienden en familie.

UIT DE KRANT