(On)genode gast aanwezig bij Ouder & Kindcafé

|
| Foto: |
facebook

(On)genode gast


Wat: Ouder & Kindcafé


Waar: Bibliotheek Zuidlaren


Wanneer: Woensdag 7 december  


ZUIDLAREN – Woensdag 7 december was er weer volop aandacht voor het kind tijdens het Ouder & Kindcafe in de bibliotheek in Zuidlaren. De ochtend, die eenmaal per maand wordt gehouden, is er op gericht om ouders te ondersteunen met zaken waar ze tegenaan lopen als het gaat om de opvoeding van hun kind.


Van 10.00 – 11.30 uur weten steeds meer ouders de weg te vinden naar de bibliotheek en dit kan te maken met het interessante programma dat er maandelijks wordt aangeboden, want deze keer was ‘Praktijk Caring’ uit Annen te gast om iets te vertellen over bewust zijn en verbinding creëren met je kind middels coaching en massage. Voor ouder en kind maakt de praktijk gebruik van diverse oliën. Anouk Sikkens-Paagman leidde de ochtend in de juiste banen en ondanks het feit dat ze het deze keer alleen deed verliep alles op rolletjes. Rond 10.00 uur druppelden de eerste moeders binnen, maar om direct maar een misverstand weg te nemen. Het Ouder & Kindcafe is er ook voor vaders, al zijn de vrouwen toch wel oververtegenwoordigd in de bezoekersaantallen.


‘Normaal doe ik dit samen met Mariska, maar zij kon er vanwege ziekte helaas niet bij zijn’, vertelt Anouk. ‘Ik werk als ZZP’er als Natuurlijke Kraamzorg en doula met het bedrijf ‘Samen Beginnen’. Vanuit die basis vind ik het ook belangrijk dat er een Ouder & Kind café bij ons in het dorp is. We proberen hier elke eerste woensdag van de maand samen een ander onderwerp te behandelen rondom opvoeding en verzorging en deze keer is Carin van der Scheer te gast en zij gaat de aanwezigen iets vertellen hoe je meer verbinding met jezelf creëert, maar ook hoe je een fijnere interactie met je kind kunt krijgen. Jonge ouders weten niet alles en met onze bijeenkomsten proberen we ze toch een eindje verder op weg te helpen. Tegelijkertijd is het Ouder & Kindcafé ook een plek waar ouders met elkaar kunnen praten en ervaringen kunnen delen over de manier waarop ze hun opvoeding aanpakken. We doen dit sinds april vanaf de bibliotheek en daarvoor zaten we bij Bakkerij Feenstra. Helaas kon het café twee jaar lang door corona niet georganiseerd worden. We zijn overigens wel heel tevreden met de nieuwe plek, want er is voldoende ruimte en de bibliotheek is natuurlijk niet moeilijk om te vinden.’ Terwijl iedereen op deze koude decemberochtend in het bezit is van een heerlijke kop koffie of thee met een koekje gaat de ochtend van start met de informatie die ‘Praktijk Caring’ op een rij heeft gezet voor de aanwezigen. Waar het ene kind vrolijk heen en weer dartelt drinkt een ander uit de fles en dit bewijst maar weer eens dat je je kind in de begintijd geen enkel moment uit het oog kunt verliezen. Van der Scheer weet veel te vertellen over de relatie tussen ouder en kind en dat merk je ook, want er wordt zeer aandachtig geluisterd naar de informatie die wordt gedeeld. ‘Ik denk dat er steeds meer aandacht komt voor het kind dat je een goede basis wilt meegeven vandaar dat ik op dit punt probeer een toegevoegde waarde te leveren. Een goede start is van groot belang voor de rest van je leven en mijn werk laat zich niet in één adem omschrijven, maar is vooral gericht op het welbevinden van het kind. In dit proces kun je heel veel doen en laten en sommige mensen hebben daar een beetje  hulp nodig en als ik daarin een rol van betekenis kan spelen, dan heb ik mijn doel bereikt. Ik ben er nu anderhalf jaar mee bezig en ik maak me ook sterk voor coaching in prikkelverwerking. Op scholen ben ik nu ook bezig om ondersteuning te bieden. Mijn netwerk wordt steeds groter, maar ik sta altijd klaar voor mensen die vragen hebben. Op mijn website www.praktijkcaring is alle informatie terug te lezen.’


Het Ouder & Kindcafé wordt afhankelijk van het onderwerp dat wordt behandeld steeds vaker bezocht door jonge opvoeders die hun taak zo goed mogelijk willen uitvoeren. Iedereen is er dan ook van harte welkom. Heb je suggesties voor de invulling van het Ouder en Kindcafé of wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar ouderkindcafézuidlaren@gmail.com.

|

UIT DE KRANT

Lees ook