Anne van der Heide

Afbeelding
Man met de hamer

VRIES - Ik ben sinds maart weer voorzitter van Mannenkoor Vries. Ik was verhuisd naar Zeeland, maar het noorden bleef trekken. Ik ben teruggekomen, toen werd ik gelijk weer gevraagd om voorzitter te worden. Het is een hele mooie en gezellige vereniging met 25 leden. We hebben grote ambities voor de vereniging, we willen graag nieuwe leden werven. Corona heeft wel impact gehad, dat zie je bij alle koren. Het opnieuw opstarten kost moeite, de leden zijn ook allemaal een dagje ouder.

Mensen kunnen vrijblijvend bij ons binnenstappen om te kijken of het zingen iets voor hen is. Mensen denken soms dat ze niet kunnen zingen, maar dat is eigenlijk nooit zo. We hebben een goede dirigent, de groep trekt nieuwe leden ook mee. Het is gewoon een geweldige manier om er even uit te zijn, iets te ondernemen en tegelijkertijd sociaal bezig te zijn.

De vereniging is nu bezig met het voorbereiden van een groot lenteconcert. Dat wordt breder dan alleen onze eigen vereniging, we willen iedereen in Vries die iets met muziek doet hierbij betrekken. Daarbij kan je bijvoorbeeld aan de muziekvereniging denken, maar ook individuen die muzikaal zijn kunnen helpen. Verbinding spreekt mij persoonlijk erg aan, in de samenleving moeten we elkaar helpen. We hopen een mooie samenwerking tussen allerlei mensen in Vries op te bouwen. 

Als voorzitter zie ik het als een mooie uitdaging om het koor weer een stap verder te brengen. We zijn nu bezig met het repertoire voor het concert voor te bereiden. In de zomer hebben we even een pauze, vanaf september beginnen we met het oefenen. We hebben als koor gelukkig wel ervaring met grote concerten.

Het koor heeft nieuwe leden nodig om het volume te behouden. Mensen zijn welkom om vrijblijvend te helpen met het voorbereiden van het concert. Als ze daarna nog blijven plakken bij het koor dan is dat mooi meegenomen. Het streven is dat we volgend jaar groeien naar 30 permanente leden. Als voorzitter ben ik nu terug op het oude nest en klaar om mijn vleugels weer uit te slaan. 

UIT DE KRANT