Gerben Bokma

Afbeelding
Foto:
Man met de hamer

Voorzitter De Mierenhoop “Ik ben nu 6 jaar voorzitter van De Mierenhoop, een nudistencamping. De camping wordt is onderdeel van Lichtbond Noord, een vereniging met wel 340 leden. We hebben een prijs gewonnen voor ‘Beste Verenigingsterrein 2023’, op basis van punten die door onze gasten zijn toegekend. Dat is iets waar we met het hele team ontzettend trots op zijn.

Ik zwaai binnenkort af als voorzitter, in het bestuur hebben we een aftreedrooster. Elk bestuurslid kan maximaal 6 jaar in het bestuur zitten. Zo voorkomen we dat eindeloos dezelfde mensen blijven zitten en is er ruimte voor vers bloed. Ik geef het stokje met een heel goed gevoel over. Ik ben trots op de dingen die we de afgelopen 6 jaar hebben bereikt. Het is wel een beetje een dubbel gevoel, je bent eigenlijk nooit klaar en er zijn altijd dingen die je nog had willen bereiken. Ik heb ook al met mijn opvolger gesproken om te zeggen dat hij me altijd mag bellen als hij vragen heeft.

In mijn tijd als voorzitter hebben we mooie investeringen kunnen doen in het terrein, zo hebben we een nieuw toiletgebouw en een nieuwe receptie gebouwd. Dat doe ik natuurlijk niet alleen maar met het hele team. Het bestuur bestaat uit 7 mensen, daarnaast hebben we een aantal commissies die zich met specifieke dingen bezighouden. 

Ik denk zelf altijd in oplossingen, dat kwam goed van pas tijdens de coronacrisis. Ik heb een achtergrond in IT, om te zorgen dat we toch met z’n allen konden vergaderen heb ik een programma geschreven waarmee een groot aantal leden online kon vergaderen en vragen stellen. Deze manier van vergaderen gebruiken we nog steeds, eerder kwamen er 60 - 70 mensen naar de Algemene Ledenvergadering, nu zijn het er meer dan 150. Dat is iets positiefs die uit die periode is gekomen. 

Als ik straks geen voorzitter meer ben, dan blijf ik wel betrokken bij de vereniging. Ik ben zelf natuurlijk gewoon lid en sta in de zomer op de camping. Ik blijf ook betrokken bij de IT-zaken van de vereniging en de zwembadcommissie. Als vereniging mogen we van geluk spreken dat we veel mensen met uiteenlopende talenten hebben, zo krijgen we veel voor elkaar.”

UIT DE KRANT