Ongenode gast - Clubkampioenschappen

||
|| Foto: ||
(On)genode gast

Wat: Clubkampioenschappen Are You Ready  
Waar: Tennisvereniging Are You Ready, Vries  
Wanneer: Woensdag 19 juni, 19.15 uur

VRIES – Het is woensdagavond 19.15 uur als de ongenode gast het park van Tennisvereniging Are You Ready in Vries oploopt. Op de prachtige banen van de tennisvereniging worden deze week de Clubkampioenschappen enkel en mix gehouden, voor zowel de jeugd- als seniorleden. Vanavond staan er acht wedstrijden op het programma. Reden voor de ongenode gast om even een kijkje te nemen bij de club.

Terwijl de ongenode gast het tennispark oploopt, kijkt hij rustig om zich heen naar de wedstrijden die op dat moment al aan de gang zijn. Om 18.30 uur zijn er al twee wedstrijden begonnen. Op de baan worden twee partijen gespeeld voor de categorie meisjes- en jongensenkel groen. De deelnemers van deze categorie zijn tussen de acht en 14 jaar oud. Onder toeziend oog van de ouders van de kinderen weet Marc Venema met 5-3, 5-3 te winnen van Erwin Lasonder. Marc is ontzettend blij met zijn winstpartij. “Het was een hele leuke wedstrijd”, vertelt de jonge tennisser. “Het is super dat ik heb gewonnen, maar het was wel heel spannend hoor.” Erwin is natuurlijk wat minder vrolijk na zijn nederlaag, maar hij gunt zijn maatje Marc het beste. “We hebben een leuke wedstrijd gespeeld en Marc was net iets beter”, zegt Erwin. “De volgende keer hoop ik dat ik net iets beter ben en win.”

Marc moet goed uitrusten, want hij speelt vanavond nog een wedstrijd en wel tegen Leah Meijering. Leah staat op dit moment zelf nog op de baan in een spannende wedstrijd tegen Joost Venema. Joost weet de wedstrijd in een tiebreak te winnen en daar is hij, gezien zijn reactie, zeer blij mee. Joost slaat de bal heel hoog in de lucht en balt zijn vuist: “Deze is binnen!”. Na de wedstrijd vegen de tennissers de baan en maken ze zich op voor de volgende wedstrijd. Ook Erwin speelt later vanavond nog een wedstrijd, tegen Annejet de Vries. Allen zitten tevens ook bij elkaar in hetzelfde competitieteam, dat afgelopen mei kampioen is geworden. Een prachtige prestatie van de jonge tennissers van Are You Ready.

Terwijl de ongenode gast rondloopt op het park, komt hij voorzitter Don Hadden tegen, die tevens de Clubkampioenschappen organiseert. “We hebben iets minder deelname dan normaal”, vertelt Don. “Wel jammer natuurlijk, maar we organiseren het toernooi jaarlijks met plezier. We zijn ook blij met de leden die wel meedoen.” Aan de andere kant van de tennisbaan staat Jeroen Lasonder, vader van Erwin en ook betrokken lid van Are You Ready. “We hebben er wel prachtig weer bij deze week”, laat de inwoner van Vries weten. “De eerste week van juli hebben we ook een open toernooi, wat elk jaar weer een groot succes is. Jij bent natuurlijk ook van harte welkom!”

Als de ongenode gast zijn rondje bijna heeft afgerond, loopt hij nog even het clubhuis van Are You Ready binnen. Achter de bar zit Mariska Lasonder, die op dit moment druk aan het leren is voor haar tentamens. “Ik ben vandaag barmedewerkster, maar ik moet ook voor school bezig”, lacht Mariska. “Als het niet zo druk is, zoals nu, kan ik mooi even leren.” Zelf tennist Mariska ook, maar dit jaar doet ze niet mee aan de Clubkampioenschappen. “Ik heb het iets te druk”, gaat Mariska verder. “Ik zit in de laatste tentamenweken van dit schooljaar, van de opleiding Social Work. Dat ik deze tentamens goed maak, is iets belangrijker dan tennissen.”

Als de ongenode gast aanstalten maakt om weg te gaan, loopt hij nog langs een mixpartij van Erwin Veldman en Saskia Veldhuis tegen Willem Berendsen en Janneke van der Wal. De vier volwassenleden zijn ontzettend gefocust en geven alles om de partij winnend af te sluiten. Hoe de wedstrijd zal aflopen, weet de ongenode gast niet. Hij moet nu echt weg, aangezien er vanavond ook nog een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis gepland staat. Onderwerp is het Harens Lyceum in Zuidlaren. Met de gedachte dat het vanavond een interessante bijeenkomst wordt, rijdt de ongenode gast het tennispark af.


||
||

UIT DE KRANT