Vrouwen van Nu Vries

vrouwen van nu
‘Wie wint de Verschilmaker Award 2018?’
VRIES  -  Op 2 maart as organiseert Vrouwen van Nu in Utrecht het jaarlijkse Vrouwenweekevent. Tijdens dit event wordt ook de Vrouwen van Nu Verschilmaker Award 2018 uitgereikt. Vorig jaar werd Sanne Bolkenstein verkozen tot Vrouwen van Nu Verschilmaker 2017. De genomineerden hebben allemaal een link met het Vrouwen van Nu jaarthema “Kleurrijk”.
Jamila Aanzi is bedrijfseconoom en was vrouwenvertegenwoordiger 2017 voor de VN. Als vicevoorzitter van FNV Jong pleit zij al jaren voor de rechten van vrouwen. Zij is ook adviseur van het ministerie OCW. Nora el Abdouni is trainer, adviseur en sociaal werker en werkt bij Pretty Woman. Daar biedt zij hulpverlening aan meiden en jonge vrouwen tussen de 11 en 23 jaar die te maken hebben of gehad met grensoverschrijding op relationeel of seksueel gebied. Daarnaast zet zij zich via trainingsbureau Amana in voor de biculturele gemeenschappen. Raja Felgata Journalist, regisseur, hoofdredacteur en bedenker van De Kleurrijke Top 100, een lijst van 100 rolmodellen om op het gebied van representatie het verschil te maken. Was één van de 1ste Marokkaanse nieuwslezers op de Nederlandse tv. Schreef het boek: I love Mo, over de seksuele relatie tussen de Marokkaanse man en vrouw. Zij heeft vorig jaar het vrouwenplatform Next Gen Women opgezet, is strategisch adviseur voor verschillende bedrijven en organisaties. Joke Florax is
projectmanager Gender Landelijke Eenheid, Politie Amsterdam-Amstelland. Zij houdt zich in conflictgebieden bezig met de rol van vrouwen door o.a. trainingen/advisering te geven aan politiemensen in binnen en buitenland. Eerder was zij een jaar in Kabul gestationeerd. Daarnaast heeft zij geïnitieerd dat in 2013 de toenmalige minister van Veiligheid en Justitie Opstelten en Aalbersberg namens de Nationale Politie, het Nationaal Actieplan 1325 - vrouwen, vrede en veiligheid - hebben ondertekend. Gender is nu onderdeel van het takenpakket van missiegangers. Lucia Rijker is meervoudig wereldkampioen boksen en kickboksen. In haar indrukwekkende carrière is ze als bokser en kickbokser ongeslagen. Daarnaast is zij bekend van het tv-programma “Dream School” waarin zij schoolverlaters opnieuw probeert te inspireren om zichzelf te ontwikkelen. In haar presentaties motiveert en inspireert Lucia Rijker op energieke, creatieve en spirituele wijze en reikt zij diverse tools aan om nog beter te kunnen focussen, om te gaan met tegenslagen en doelen te bereiken.
Op de landelijke website van Vrouwen van Nu kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete verschilmaker. Op 2 maart wordt tijdens het Vrouwenweekevent in Utrecht de uitslag bekend gemaakt.

UIT DE KRANT