Decemberconcerten

Feestdagen Special

Muzikaal is het genieten geblazen in december. Hieronder een overzicht van de vele concerten en muzikale evenementen deze maand:

Winterconcert van Popkoor YES!

EELDE - Popkoor YES! uit Eelde-Paterswolde organiseert op zaterdag 9 december van 20 tot 22 uur een winterconcert in de Dorpskerk van Eelde. Naast een aantal oude vertrouwde YES!-nummers kun je tijdens het concert ook van nieuw repertoire en enkele kerstnummers genieten! Toegangskaarten voor dit concert zijn alleen te koop via de website: www.popkooryes.nl. De ticketprijs is 10 euro + 1 euro servicekosten. In de pauze kan men genieten van een gratis drankje. Kijk voor meer informatie op www.popkooryes.nl of op de Facebookpagina van Popkoor YES!

KERSTCONCERT MANNENKOOR VRIES

VRIES - Op vrijdag 22 december, aanvang 19.30 uur, geeft het Mannenkoor Vries een Kerstconcert in de Bonifatiuskerk te Vries. Medewerking aan dit concert wordt verleend door mezzo sopraan Esther van Dijk en Cora van der Linde (dwarsfluit). Het koor wordt muzikaal ondersteund door Ineke Bakker (piano) en Jaylinn en Hailey Stiekema. De entreeprijs bedraagt: € 12,00 (inclusief koffie/thee). Kaarten zijn te bestellen via: mannenkoorvries@gmail.com, via 06-51552186 en 0592-542596. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

Tevens zal Mannenkoor Vries medewerking verlenen aan de Kerstnachtdienst in de Bonifatiuskerk op zondag 24 december .

Kerstzang bij de Dorpskerk in Eelde

EELDE - Ook dit jaar organiseert de Culturele Raad Eelde op kerstavond, zondag 24 december, weer de traditionele Kerstsamenzang. Dit evenement zal plaatsvinden rond de Dorpskerk in Eelde en de Harmonie van ‘Nieuw Leven’ zal alles muzikaal begeleiden. Zodra de kerk uitgaat, na afloop van de Kerstnachtdienst (om 23.00 u.) begint Nieuw Leven met spelen. Het kostersechtpaar Peter en Marian van Dijk schenkt glühwein en warme chocolademelk tegen een geringe vergoeding. Dit sfeervolle half uur trekt elk jaar weer veel dorpelingen, die het fantastisch vinden om met elkaar kerstliederen te zingen naast de Dorpskerk. Tekstboekjes zijn te leen en worden aangeboden door de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Kerstsamenzang in Kandelaarkerk Zuidlaren

ZUIDLAREN – De band Devote en een koor werken mee aan de Kerstsamenzang die op 24 december wordt gehouden in de Kandelaarkerk in Zuidlaren. Deze vangt aan om 19.30 uur en de Kandelaarkerk is gevestigd aan de Schipborgerweg 45A. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met enkele luisterliederen door koor en band. Op het programma staan onder andere ‘Komt allen tezamen’, ‘Hoor de eng’len zingen’, ‘Ere zij God’, ‘O holy night’, ‘Komt laten wij aanbidden’, ‘Toekomst vol van hoop’ en ‘Eer zij God in onze dagen’. Het programma zal ongeveer tot 21.00 uur duren. Iedereen is van harte welkom. De Kandelaarkerk zal voor deze gelegenheid worden ingericht in een prachtige kerstsfeer. Op eerste kerstdag (25 december) is er een kerstdienst in de Kandelaarkerk. Dominee Gert Meijer zal voorgaan. Deze dienst begint om 10.00 uur.

UIT DE KRANT