December agenda

Feestdagen Special

December is dé feestmaand en de agenda barst van de activiteiten. Hieronder een overzichtje van wat er allemaal in de planning staat in Tynaarlo:

Decemberactiviteiten Vrouwen van Nu Tynaarlo

TYNAARLO - De Vrouwen van Nu Tynaarlo hebben twee leuke decemberactiviteiten op de planning. Op 13 december is er een cursus Kerststuk maken en op woensdag 20 december staat de Kerstavond gepland. Klaas Bakker komt dan met het programma Midwinterkerst; een programma met muziek en filmbeelden over de gebruiken rond beide feesten. Daarnaast staat er nog een wandeling door Lieveren op de planning op 14 december. Vertrek 9.00 uur vanaf Grandcafé Centraal.

Vrouwen van Nu Vries organiseren Kerstbijeenkomst

VRIES - De Vrouwen van Nu Vries organiseren op maandag 18 december de Kerstbijeenkomst. Een Zweeds-Nederlandse kerst door Jessica Wassenaar. Aanvang:19.45 uur. Locatie: Grandcafé “Onder de Linden”. De dames organiseren op donderdag 14 december nog Dans Internationaal. Aanvang 19.15 uur. Locatie: De Pan. Op vrijdag 15 december staat het breimenu gepland, aanvang: 09.30 uur. Locatie: Bij Menke thuis. Er staan ook nog twee cursussen bloemschikken gepland: in De Pan om 14.00 uur en om 19.30 uur.

Volle decembermaand voor Vrouwen van Nu Zuidlaren

ZUIDLAREN – Ook de Vrouwen van Nu Zuidlaren hebben een volle decembermaand voor de boeg. Zij hebben van alles in de agenda staan. Op donderdag 14 december om 9.30 start de Kerstworkshop. Deze vindt plaats in de Ludinge. Deelnemers gaan onder leiding van Maureen Huizing een kerststuk maken. Op vrijdag 15 december staat de activiteit ‘Gouda bij kaarslicht’ op de agenda. Aanvang 09:15 uur, in Assen op de parkeerplaats t/o De Bonte Wever. Kerstavond wordt op dinsdag 19 december gevierd. Om 19.45 uur in het Brinkhotel. Het Vinkenkoor verleent haar medewerking. Op woensdag 20 december wordt er in de Ludinge geschilderd onder leiding van Maria Clefken, aanvang 9.30 uur.

Top 2000 feest voor Team Alpe d’huZuidlaren

ZUIDLAREN – Het hele jaar door organiseert het team Alpe d’HuZuidlaren acties om geld in te zamelen voor Alpe D’huzes en dus het KWF Kankerfonds. Op 6 juni 2024 zal een grote delegatie uit Zuidlaren de Alpe D’Huez beklimmen – fietsen of wandelend – om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Er worden in de periode hiervoor diverse sponsoracties in en rondom Zuidlaren gehouden. Op vrijdag 29 december is er in het Grand café in Zuidlaren een Top 2000 Feest! Met behulp van DJ Jelmer en DJ Tim zullen we de sfeer volledig omdopen in het Top 2000 café van NPO Radio 2. Ook deze gehele opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan Alpe d’HuZes en dus het KWF.


Winterfantasie in de Dorpskerk van Zuidlaren

ZUIDLAREN - Halverwege de Adventsperiode, op vrijdag 15 december wordt in de Dorpskerk van Zuidlaren voor het eerst een ’Winterfantasie’ georganiseerd. De avond staat helemaal in het teken van ‘Koning Winter‘, waarbij het publiek kennis kan maken met een prachtige collectie van oude en moderne winterschilderijen die in het koor van de kerk worden tentoongesteld. Gastspreker Chris Giebels is verzamelaar van winterschilderijen. Hij neemt de aanwezigen mee op een ontdekkingsreis langs de wereld van bevroren vaarten met schaatsers, arrensleden, koek-en-zopietenten en andere klassieke winterse taferelen. Hij nodigt het publiek ook uit om zelf ontdekkingen te doen op de kunstwerken. Tussendoor speelt organist Pieter Deddens op het prachtige kerkorgel talrijke winter- en kerstliederen, waarbij de aanwezigen uitgenodigd worden de (overbekende) liedjes mee te zingen. Hoewel het gekozen thema ‘Winterfantasie’ duidelijk een breder beeld schetst dan Kerstmis als een Christelijk feest wordt met deze samenzang een eeuwenoude traditie hersteld, want de oudste kerstmelodie die tijdens deze ‘Winterfantasie’ ten gehore wordt gebracht, moet 700 jaar geleden ook al in de Middeleeuwse dorpskerk geklonken hebben. Hand & spandiensten worden verzorgd door Paul Beijlen.
De avond wordt afgesloten met een glaasje glühwein in het stemmige en vlakbij gelegen Café Het Boschhuis. De toegang is gratis. Wel staat het iedere bezoeker vrij na afloop een vrijwillige bijdrage te geven. Een duit in het zakje te doen dus.

Speciale Kersteditie van Muziek met Harry

PATERSWOLDE – In Ons Dorpshuis in Paterswolde vindt op 20 december een speciale kersteditie plaats van Muziek met Harry. Elke maand is iedereen welkom om onder leiding van Harry Wessels Nederlandstalige liedjes te zingen. Tijdens deze speciale editie zullen er veel kerstklassiekers klinken. Aanmelden is niet nodig. Aanvang: 14.30 uur. Meer informatie bij buurtwerker Yvette Hovenkamp: (06) 588 201 90 of y.hovenkamp@neienaober.nl.

Kerstmarkt in Ons Dorpshuis Annen

ANNEN – Op zaterdag 16 december wordt er in Ons Dorpshuis in Annen een gezellige Kerstmarkt georganiseerd. Ook dit jaar is het weer mogelijk een tafel hiervoor te huren. Na eerdere drukbezochte edities is de verwachting dat het ook nu weer goed toeven zal zijn op de markt. Dit jaar is er gekozen voor een ruimere opzet.

Zuidlaren helemaal in Kerstsferen

ZUIDLAREN – Zuidlaren komt helemaal in de Kerstsferen. De VOZ – de ondernemersvereniging van het dorp – heeft leuke activiteiten op de planning. Op 15 december om 18.30 uur is de intocht van de kerstman in Zuidlaren. Naast de intocht van de kerstman is er een kerstfair georganiseerd op de hoogte van de Vlindertuin in het dorp. Op de kerstfair zullen verschillende marktkraampjes geplaatst worden. Meerdere ondernemers uit het dorp zullen een kraampje bemannen. De kerstfair is op 15 december van 18.30 - 22.00 uur en op 16 december van 13.00 - 22.00 uur. Op 15 december organiseert de VOZ ook haar ledenbijeenkomst op de fair. Vanaf 19.00 uur zijn leden welkom voor een hapje en een drankje.

UIT DE KRANT