Muzikale loopbaan Marieke Schenk zit in de lift

Afbeelding
Cultuur

‘Ik ben ontzettend blij dat deze droom werkelijkheid is geworden’


TYNAARLO – De muzikale loopbaan van Marieke Schenk zit de laatste maanden flink in de lift. Vanaf het moment dat live optreden weer is toegestaan, is Schenk ook overal en nergens te vinden, maar plaatsing voor het Hullabaloo-festival dat op zaterdag 27 augustus in Groningen wordt gehouden, had zelfs Schenk niet voor mogelijk gehouden.


‘Ik had dit inderdaad niet verwacht, want ik kwam er zelf altijd wel als bezoeker en vind het een te gek festival. Er zelf staan is natuurlijk een heel ander verhaal, maar niet minder leuk. Ik ben ontzettend blij dat deze droom werkelijkheid is geworden. Volgens mij heb je daar drie podia. Een mainstage en twee kleinere podia, maar ik ben heel erg blij dat ik er mag spelen. In tegenstelling tot eerdere optredens zal ik daar spelen met een bassist en een tweede gitarist, waarover later meer bekend zal worden gemaakt, want we zijn nu nog volop in voorbereiding. Het wordt een iets andere setting, maar hoe dan ook te gek!’ Schenk, die alle fans bedankt voor de stemmen die ze ontving voor het Hullabaloo is eind augustus onderdeel van een festival met zeker niet de minste namen. Naast Kygo, Danny Vera, Kraantje Pappie, Meua en Racoon zullen Snelle & De Lieve Jongens Band en Kalush Orhestra ook onderdeel zijn van de line-up. Ook Froukje en The Vices zijn naast vele andere artiesten aanwezig.


Het schrijven van mooie liedjes is Schenk goed toevertrouwd. Ze bleef daarmee niet onopgemerkt en bereikte diverse podia in de provincies Groningen en Drenthe, waarbij RTV Noord en RTV Drenthe ook werden aangedaan, al ging het de laatste maanden niet helemaal zoals ze zelf wilde. ‘Ik heb natuurlijk al aardig wat liedjes op de plank liggen, maar er zijn soms ook momenten dat het even niet zo makkelijk gaat als je wilt. Anderzijds is het ook zo dat wanneer je je afvraagt waar iets blijft het er soms ook zomaar ineens kan zijn. Dat is ook zo leuk aan het maken van muziek. Ik vind trouwens wel dat het nu zo langzamerhand gaat zoals ik het voor ogen heb, want ik speel regelmatig en ga over niet al te lange tijd ook iets opnemen in een studio. Welk liedje het wordt dat staat nog niet vast.’


Hoe de loopbaan zich daarna ontwikkelt is een vraag die zich lastig laat beantwoorden, want succes laat zich niet afdwingen. Marieke Schenk wil naast haar HBO-bachelorstudie Creative Business in Leeuwarden hoe dan ook doorgaan met het maken van muziek. ‘Tot nu toe speel ik hoofdzakelijk alleen, maar het lijkt me ook uitdagend om na verloop van tijd een band om me heen te verzamelen en nog veel beter worden, want ontwikkeling is ook belangrijk. Dan word je uiteindelijk beter in het samenspelen en ontdek je wellicht nog andere dingen die waarvan je zelf niet wist dat je het kon. Tot die tijd ga ik door de ingeslagen weg en blijf ik mijn eigen liedjes schrijven.’ Eerder dit jaar liet Schenk weten dat ze vroeg of laat de nieuwe Miss Montreal van Nederland wil worden. Een grote droom die vroeg of laat wellicht werkelijkheid wordt. Neem voor meer informatie en speeldata in ieder geval een kijkje op de Facebook-pagina van Marieke Schenk. (Foto: Leen Rombaut).

UIT DE KRANT