Danila blijft klimmen tegen MS

Afbeelding
algemeen de krant van tynaarlo

BUNNE - Danila Rutgers (15) zou aankomende zomer de Mont Ventoux gaan beklimmen op de racefiets om geld op te halen voor onderzoek tegen de ziekte MS, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Door de huidige omstandigheden kan Klimmen tegen MS 2021 helaas niet doorgaan. Ondanks deze tegenvaller traint Danila nog harder, zodat ze volgend jaar fit aan de voet van de Franse Alpenberg zal staan.


De Bunnerse wielrenster meldde zich aan voor Klimmen tegen MS omdat de ziekte een aantal jaren geleden bij de vriendin van haar vader geconstateerd was. Ze heeft de afgelopen maanden veel inspanning geleverd om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.  Helaas is het evenement afgelast, maar zet Danila alsnog alles op alles om meer donaties te verzamelen voor ‘Klimmen tegen MS 2022’. Aankomende mei doet ze zelfs mee aan ‘The May 50K’, een internationale geldinzamelingsactie voor onderzoek tegen MS.


Danila krijgt veel hulp om sneller en fitter te worden. Tijdens haar trainingsproces wordt zij begeleid met tips en schema’s voor het trainen van Geert Kamps van I-Ken. En  wordt het materiaal van Danila  verzorgd door Erik Gorter Tweewielers. Afgelopen week werd er een racefiets van Simplon beschikbaar gesteld (zie foto) en is deze perfect afgesteld op haar lichaam met behulp van een 3D-Bodyscan systeem. Daarnaast kan Danila bij slecht weer bij de fietsspecialist binnen trainen op hun Wahoo Kickr Bike.


Nu kan Danila vol aan de bak om haar krachten op de fiets te verbeteren en te blijven groeien. Zelf wil ze kijken hoever ze kan komen met het fietsen en ze hoopt misschien ooit wedstrijden te kunnen rijden! Danila heeft nu al ruim € 1600,- opgehaald en hoopt nog veel meer donaties te kunnen verzamelen. En dat kan ze niet zonder jullie hulp! Doneren is mogelijk op klimmentegenms.moves.ms/actie/danila-rutgers!

UIT DE KRANT

Lees ook