VAKO tankt vertrouwen richting nacompetitie, Tynaarlo wint weer eens

Afbeelding
Foto: Tieme Dekker
Sport

FC Zuidlaren beleefde een knettergekke middag in Zuidhorn. Negen goals liefst maar na het optrekken van de stofwolken stond de ploeg van Michel Kral wel met lege handen: 5-4 voor de thuisploeg. “Ja een k... zooi zeg maar”, aldus Kral na afloop. “Het lag voor de helft aan de scheidsrechter, maar voor de andere helft ook zeker aan onszelf.” FC Zuidlaren begon prima met een 2-0 voorsprong via Lars Keijzer en Jorik de Groot. Daarna kantelde het duel. Thijs Zwarteveen 2x (onbetwiste man of the match) en een goal van Coen Klat zetten de Groningers op voorsprong. Het waren echter Mart Kral en Jos Lamain die FC Zuidlaren weer op voorsprong brachten. Daarna ging het faliekant fout voor Kral & Co. Zoonlief Mart moest er met rood af van scheidsrechter Alexander en wederom twee goals van Zwarteveen bepaalden een spectaculaire 5-4 eindstand. FC Zuidlaren daalt met de nederlaag naar plek vijf maar kan en mag nog hopen. Mede gezien het feit dat aankomende zaterdag Groen Geel (deze zaterdag verrassend onderuit tegen Helpman) naar Zuidlaren komt.

VAKO boekte een best wel verrassende 4-2 zege op SCN. Verrassend en verdiend en daarmee tankt de ploeg van trainer Cor Meijer zelfvertrouwen richting de nacompetitie want die ontlopen is geen optie meer voor VAKO. Andre Manzeza scoorde tweemaal voor de Vriezenaren. Nanne Jan Koopman en Milan Gorter maakten de vier compleet. “Ja dubbel gevoel he”, aldus Meijer natijd. “Waarom boekt VAKO toch zulke goede resultaten tegen de betere ploegen.” VAKO moet volgende week nog naar SVBO dat ook nog eens in de race is voor de periode. Het lijkt vooralsnog Tollenbeek thuis voor VAKO te worden op 8 juni in de eerste ronde van de nacompetitie.

SV Tynaarlo kende eindelijk weer eens een zege: 2-0 tegen GEO. “Een mooie revanche”, aldus trainer Jan Veenhof van SVT. “Daar verloren we een paar weken nog knullig van in de laatste minuten.” Na een kwartier de 1-0. Goede voorzet van Mike Koops, dito afronding van Vincent Koning. Gescoord werd er niet meer voor rust. Na de thee een meer gelijkopgaande strijd met een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-0 van Roy Beukenkamp. Na vier nederlagen een mooie zege voor SVT. Zaterdag wacht de uitwedstrijd naar Beilen.

Annen deed hele goede zaken afgelopen weekend door met 2-1 te winnen in Groningen van Helpman. De doelpunten van Jaap Jan Mulder en Pepijn Knol waren voldoende voor de winst, daar kon de late tegentreffer van Paul van Brussel van Helpman niks meer aan veranderen. Het was de vijfde nederlaag op rij voor de stadjers. Pinkstermaandag een heerlijke affiche op het programma met Rolder Boys thuis voor Annen.

Actief daarentegen liet het lelijk liggen thuis tegen Noordster (1-3) terwijl er voor rust niks aan de hand was. De Eeldenaren waren heer en meester en de 1-0 van Leon Buiter was een logisch gevolg. Het was wachten op de 2-0 maar op slag van rust was daar als een donderslag bij heldere hemel de 1-1 van Noordster. Een tik die Actief na de thee niet meer te boven kwam. Doelman Sander Terwal kon na rust nog enkele keren een achterstand voorkomen maar 1-2 werd het toch en tot overmaat van ramp later ook nog 1-3, tevens de eindstand. Aanstaande maandag speelt Actief tegen Muntendam.

SVZ is ook nog niet zeker en moet ook naar beneden kijken. Afgelopen zondag werd er met 3-1 thuis van Gieten verloren. SVZ kwam ongelukkig op achterstand en slaagt er daarna niet in om te scoren. “Het is ongelofelijk maar we scoren gewoon niet. Dan houdt het op”, aldus SVZ trainer Wim Lamers over de wedstrijd. Uiteindelijk was het Avner Leydelmeijer die wel scoorde maar een nederlaag (1-3) kon niet meer voorkomen worden. SVZ gaat Pinkstermaandag naar Westerwolde.

Yde de Punt ten slotte speelde 2-2 tegen DWZ. De ploeg van Chris de Jong begon goed met de 1-0 van Sacha van der Molen en toen even later Job Cramer 2-0 maakte leken de punten in Yde te blijven. Echter DWZ maakte de aansluitingstreffer en vlak voor tijd viel zomaar ook nog de 2-2 binnen. “Wedstrijd van de gemiste kansen waarin we ons wederom niet zelf belonen”, aldus De Jong na afloop. Yde speelt maandag haar laatste wedstrijd uit bij Alteveer.

UIT DE KRANT