Turnsters SUIZ op het podium

Afbeelding
Sport

BEILEN - Zaterdag 13 april werd in Beilen de derde en tevens laatste plaatsing wedstrijd geturnd voor de turnsters van Drenthe-Noord. In de eerste wedstrijd van de dag kwam het bovenbouw Supplement E team in actie. Dit team wordt gevormd door Breagha Salmond, Sophie Niemeijer, Hiske Doesburg, en de turnsters van SVT Tynaarlo Lieselotte Vos en Nora Pesman. 

Het team turnde sterk en wist met grote voorsprong te winnen en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Individueel wist Hiske een foutloze wedstrijd neer te zetten bij de categorie jeugd en kreeg nogmaals het goud omgehangen. Hiske werd eerste op brug, balk en vloer. Tevens tweede op sprong. Bij de junioren wist ook Breagha het goud te bemachtigen. Breagha turnde een eerste plaats op de brug, een tweede plaats op sprong en een derde plaats op vloer. Sophie werd netjes negende met een eerste plaats op de balk.

In de tweede wedstrijd kwam het team Middenbouw 4 in actie. Het team wordt gevormd door Annabell Victor, Emily Jooste, Elin Sloots, Laure Doornbos, Nine Velvis en Isa Ganzevles. Annebell raakte helaas geblesseerd bij de laatste training en kon daardoor niet meedoen. Op elk toestel werden wat foutjes gemaakt. Wel hebben ze nieuwe elementen laten zien en dit lukte goed. Als team mochten zij het zilver in ontvangst nemen. Individueel eindigde Elin op de eerste plaats, zij werd eerste op sprong, brug en balk. Isa werd 7de, Emily 9de, Laure 10de en Nine 19de.

Het was een zeer geslaagde en gezellige wedstrijddag voor de turnsters van Suiz. De volgende wedstrijd is in mei, dan vindt het provinciale kampioenschap teams plaats waarvan de doorstroming nog onbekend is.

UIT DE KRANT