SV Tynaarlo wederom onderuit, net als SV Yde de Punt

Sport

GARMERWOLDE - Vorige week een nederlaag tegen Haren, nu ging SVT opnieuw onderuit. In Garmerwolde waar GEO met 2-1 te sterk was. “Verloren van een team dat beter met de kansen omging dan wij”, aldus SVT trainer Jan Veenhof. “We speelden met name de eerste helft een prima partij met veel kansen voor ons.” 

Tot overmaat van ramp was het echter GEO dat scoorde voor de thee. Op slag van rust was SVT-doelman Johan Homan kansloos op de inzet van Harold van Geffen van GEO (1-0). Na de rust was een ander beeld. GEO was heer en meester en toen Tygo Westerhof tien minuten voor tijd met tweemaal geel (dus rood) van het veld moest leek de strijd gestreden in het Groningse. Echter vlak daarna werd Mike Koops neergelegd in de zestien en Wouter Schenk was trefzeker vanaf elf meter (1-1). Echter vlak voor tijd toch nog het deksel op de neus voor SVT. Bart van der Tuuk scoorde via binnenkant paal de 2-1 voor GEO. “Een gelijkspel was wel verdiend”, aldus Veenhof.

Dat was bij Yde de Punt niet het geval. De mannen van trainer Chris de Jong gingen in Veendam met liefst 5-1 de bietenbrug op. “Binnen een paar minuten al achter”, aldus De Jong en DWZ volop kansen op een grotere voorsprong. “Yde gaf niet thuis vandaag helaas”, aldus De Jong die Roelof Snijders de eer zag redden voor Yde.

Het verslag van SVZ – Westerwolde vindt u elders in deze krant.

UIT DE KRANT