SVZ op het tandvlees richting competitieslot

Afbeelding
Sport

Zeijen – De te krappe selectie breekt SVZ op momenteel. Vier á vijf afwezigen kunnen niet opgevangen worden door de selectie van trainer Wim Lamers en dat kost in de cruciale fase van de competitie dure punten. Deze week wederom. Een gelijkspel (1-1) tegen laagvlieger Westerwolde waar een winstpartij noodzaak was om in de race te blijven voor een periodetitel in de derde klasse B van het zondagvoetbal.

“Het was slecht vandaag, van beide kanten. We missen gewoon teveel spelers. Je ziet het wel aan de opstelling. En die jongens die er wel in staan doen absoluut hun best, maar het is niet voldoende. We hebben dit al wekenlang, een te kleine, beperkte selectie. Teveel blessures en we scoren ook moeilijk. Dan komt er teveel bij Luc terecht. We missen gewoon spitsen, we missen gewoon goals. Het is momenteel roeien met de riemen die we hebben”, aldus een realistische SVZ-trainer Wim Lamers na afloop van de teleurstellende remise.

En als we het over goals hebben dan hebben we het in Zeijen vooral over spits Patrick de Vries. De goalgetter is al enige weken uit de roulatie en dat doet pijn bij SVZ. De Vries kampt met een lelijke blessure. Een gescheurde pees onder zijn voet. “Dat kan zo maar twee á drie weken duren, maar de fysiotherapeut durft het niet met zekerheid te zeggen. Rust houden is de remedie”, aldus de arme De Vries over zijn kwetsuur.

SVZ met of zonder De Vries is een wereld van verschil. Als een tijger met of zonder tanden haast. Zo was het deze zondag tegen Westerwolde ook. SVZ kreeg kansen, zowel voor als na rust, maar veel, misschien wel teveel, komt dan op de schouders van de jonge Luc van Zanten terecht. Een talent en een heerlijke rasvoetballer, maar ook nog jeugdig en iemand die goed gedijt bij de aanwezigheid van een sterke mede-aanvalsleider, zoals De Vries is. De druk leek Van Zanten na de thee haast te veel toen hij tot tweemaal aan toe een fraaie kans verprutste. Westerwolde-doelman Bas Boonman was een te grote sta-in-de-weg. Er waren overigens meer SVZ-spelers die voor de thuisploeg de volle buit binnen hadden kunnen slepen. De ingevallen Avner Leijdelmeyer met een schot net naast en de volley van Joost de Rooij (eveneens invaller) over.

Daarmee waren de dikste kansen inderdaad voor de thuisploeg, zoals ook trainer Lamers al constateerde. En dat na een tegenvallende eerste helft waarin Westerwolde toch wel verrassend op voorsprong kwam door een klutsbal van Rene van der Laan die overigens door arbiter van der Werf voor hetzelfde geld afgekeurd had kunnen worden vanwege hands aan de kant van Westerwolde. SVZ-er Lars Sijbring ging in de fout door Westerwolde-verdediger Mark Geukes vrije doorgang te verlenen. De 1-0 achterstand werd enkele minuten later weggepoetst door Lazar Prljic die slecht ingrijpen van Westerwolde doelman Boonman afstrafte. Boonman keerde slechts half de vrije trap van SVZ en Prljic was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-1.

Met name na de rust liet SVZ na alsnog de drie punten binnen te slepen. “Ik denk dat Westerwolde wel blij met een punt is”, aldus Lamers. Zijn collega Westerwolde-trainer Richard Streuding erkende dat ook wel: “Wij als Westerwolde schieten hier ook niet veel mee op natuurlijk. Maar kijkend naar de wedstrijd zijn wij tevreden hiermee eerlijk gezegd.”

SVZ moet nog acht potjes spelen in de tombola van 3B waarin het nog alle kanten op kan. Het is voor de ploeg van Lamers vooral zaak om de draad van voor de winterstop weer op te pakken en vooral de kansen te gaan benutten om in de race voor de nacompetitie te blijven. Groninger Boys thuis is op zondag 7 april de volgende uitdaging voor SVZ.

SVZ -Westerwolde 1-1
Scoreverloop: 34. Van der Laan 0-1. 39. Prljic 1-1.
Geel: Van Faassen (SVZ), Riks, Van Kalmthout, Kevin van der Laan, Van der West (allen Westerwolde).
Scheidsrechter: F. van der Werf
Toeschouwers: 95
SVZ: Dieden; Ten Brink (De Rooij), Prljic, Ybema, Sijbring; Berbic, Sabbé, Van Faassen (Jahed); Kakisina, Van Zanten, Warners (Leijdelmeyer).
Westerwolde: Boonman; Riks, Van Kalmthout, Geukes (Van der West), Smid (Luijten); Nieland, Rene van der Laan, Van Hoorn (Ophof); Riks, Kevin van der Laan, Wakker.

UIT DE KRANT