Rennen langs zandverstuivingen, vennen en heuvels: prachtige editie Arnaud Magnin cross

Afbeelding
Foto: Ben Trip
extra foto’s Sport

SCHIPBORG – ‘Wat een mooi parcours!’ En: ‘Mijn dochter en ik vonden het geweldig!’, klonk het bij de finish van de Arnaud Magnin cross op zondagmorgen 4 februari . Dit winterse hardloopevenement over 4 en 8 kilometer vindt elke eerste zondag van februari plaats in het prachtige Drentse natuurlandschap bij Schipborg. Zo’n 150 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze cross die werd georganiseerd door Loopgroep de Drentsche Aa uit Zuidlaren. Lopers van jong tot oud werden getrakteerd op een aantrekkelijke route langs zandverstuivingen, om vennetjes en over heuveltjes. En dat alles op een mooie, droge ochtend waarbij het overtollige regenwater van de afgelopen weken ruimte had gemaakt voor een overwegend droog traject.

Dit jaar werd een jeugdcategorie 12 tot en met 15 jaar toegevoegd aan de 4 kilometer afstand. Aan de snelste jongens en meisjes werden na afloop mooie bekers uitgereikt. De sfeer was dan ook heel goed in de kantine van voetbalclub ZFC waar de deelnemers vooraf hun startnummers ophaalden en na afloop konden genieten van koffie en thee tijdens de prijsuitreiking. Naast de bekers voor de jeugd waren er prijzen in verschillende leeftijdsklassen voor vrouwen en mannen. Dus voor jong en oud was er wat te vieren. ‘Mijn dochter en ik liepen samen en hebben van start tot finish genoten’, luidde het commentaar van een deelnemende vader. ‘Het parcours was uitdagend maar prachtig!’

Toeschouwers, familie en vrienden moedigden de lopers aan bij de start- en finish locatie aan de Zeegserweg in Schipborg. Tijdwaarneming, een opvallende startboog en professioneel finishvak werden daar verzorgd door hoofdsponsor Univé van het Loopcircuit De Kop van Drenthe. De Arnaud Magnin wintercross is het eerste onderdeel van een zevental jaarlijkse hardloopevenementen die vallen onder dit Loopcircuit. Guido van Weeren wist de 4 kilometer heren op zijn naam te schrijven. Bij de vrouwen 4 kilometer kwam Sabine Spreen als eerste over de streep. Wilfred van Holst won de 8 kilometer bij de mannen en Fleur Baljet werd nummer 1 bij de dames. De volledige uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl. Het volgende evenement is de Annerboscross en Kidsrun op 17 maart in Annen. Recreatieve en wedstrijdlopers worden aangemoedigd om zich ook voor dit evenement in te schrijven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT