VAKO ontsnapt miraculeus tegen SVBO. SVZ laat Muntendam alle hoeken van het Asser kunstgras zien

Sport

FC Zuidlaren blijft puntjes sprokkelen om niet te diep in de achterhoede van 3B te geraken. Deze week 1-1 op de Esserberg tegen de zaterdagtak van Be Quick 1887. De blauw-zwarten staan daarmee op plek 10 en dat is nog steeds een plek waar je – vanwege de versterkte degradatieregeling – de play-offs in moet om het vege lijf te redden. Trainer Lesmond Prinsen keek tevreden terug op het duel: “Trots op de mannen, hier kunnen we wederom op voortbouwen.” Met name de inzet zal de trainer hebben bekoren. Zijn jonge ploeg vocht voor elke meter en de gelijkmaker van Jens van der Woude was dan ook volledig terecht. Axel Blaauw had even daar voor de score geopend namens de stajders, maar de remise was op zijn plaats: 1-1. Zuidlaren heeft volgend weekend een zware opgave voor de boeg met Zuidhorn thuis.

VAKO speelde een bizarre pot voetbal in Vries tegen SVBO uit Barger-Oosterveld. Nagenoeg de hele eerste helft waren de rood-gelen heer en meester op het goed bespeelbare veld op De Fielliettaz Goethart met een volstrekt logische 1-0 als gevolg. Een hoekschop in één keer van Tim van Huffelen was de grabbelende Emmer goalie te machtig. Na de thee ging het volstrekt anders. VAKO was volledig de kluts kwijt en de stand kantelde volledig naar een 3-1 (!!) achterstand door doelpunten van SVBO. De thuisploeg hervond zich in de slotfase en na de 2-3 van Roy de Bruin was het geloof terug. Kansen volop op de gelijkmaker maar uiteindelijk moest het vanaf elf meter gebeuren, diep in blessuretijd toonde Vn Huffelen zijn schotzekerheid: 3-3 en met een 3-1 achterstand was VAKO daarmee toch nog de morele winnaar van deze middag. Aankomende zaterdag reizen de Vriezenaren af naar Nieuwlande voor de strijd met SCN.

SVZ imponeerde dit weekend tegen Muntendam door met liefst 6-0 te winnen. Het veld in Zeijen was onbespeelbaar waardoor SVZ contact opnam met Asser Boys of daar op het kunstgras deze wedstrijd kon worden gespeeld. Dat kon en dat pakte prima uit voor de mannen van Wim Lamers. Grote man van deze wedstrijd was Patrick de Vries, met drie goals de grootste plaaggeest voor de defensie van Muntendam. Jornt de Vlas opende het bal in Assen en ook Joost de Rooij en Roy Warners waren succesvol op het kunstgras waar de Zeijenaren aanzienlijk beter op voetbalden dan de gasten uit het Groninger land. SVZ speelt aanstaande zondag tegen Gieten dat opmerkelijk hard onderuit ging tegen laagvlieger Westerwolde.

Actief won met 6-2 van Veelerveen, maar zo eenvoudig als de eindstand doet vermoeden ging het niet in Eelde-Paterswolde. De thuisploeg begon prima tegen de laagvlieger in deze klasse. Ermin Imelman, nu in de rol van aangever, stelde Leon Buiter in staat de score te openen: 1-0. Gerwin Koops maakte even later 2-0 en er leek niet veel loos deze middag voor Actief. Echter een onverwachte 2-1 bracht de spanning terug. Corneel de Jong, al weken op dreef, maakte 3-1 maar al even rap lag ook de 3-2 in het netje. De Jong met zijn tweede, en Actiefs vierde, bracht Veelerveen toch nog definitief op de knieën. Actief liep uit en het had ook nog wel meer dan uiteindelijk 6-2 kunnen worden (doelpunten van nogmaals Koops en De Jong). Zondag gaat de equipe van trainer Roland Beuvink naar Noordster.

Yde de Punt herstelde zich van de zure nederlaag een week eerder. Laagvlieger Alteveer werd het slachtoffer van de Yder dadendrang: 5-2. Yde begon prima met de voorbereiding van Job Cramer en het afwerken van Rick Bloupot (1-0). Cramer was actief deze middag en maakte zelf de 2-0 om daarna de 3-0 van Luuk Slotegraaf voor te bereiden. Daarna kantelde het duel wat. Yde was meer bezig met de leiding dan de tegenstander. Alteveer maakte vanaf elf meter de 3-1 en het werd grimmiger in het veld waar de gasten vaker naar de botte bijl grepen en ook nog op 3-2 kwamen. Verder liet Yde het echter niet komen en met goals van Bram Cazemier (heerlijke streep in de kruising) en Mark Koops werd het toch nog een prima eindstand voor Yde de Punt. Sportpark Ommelanderwijk is zondag de bestemming voor Yde de Punt waar DWZ wacht.

SV Tynaarlo ging onderuit tegen GRC (0-3), dat verslag vindt u elders in deze krant. De wedstrijd HOVC – Annen werd afgelast.

UIT DE KRANT