Zeijer Strubbenloop: voor de 10de keer hardlopen door het gebied van de Zweedse kornoelje

Afbeelding
Sport

ZEIJEN - Op zondag 26 november vindt alweer de laatste loop van het Univé Loopcircuit De Kop van Drenthe in 2023 plaats. Dan staat namelijk de 10de editie van de Zeijer Strubbenloop op het programma. De loop kent dit jaar een parcours voor kinderen van de basisschool en routes van 5 en 10 kilometer.

Het parcours van de Zeijer Strubbenloop is gedeeltelijk onverhard en start in Zeijen. De route brengt deelnemers – zoals de naam al zegt - richting de Zeijer Strubben. Via een bospad komen de lopers op een zandweg in de strubben uit, waar de bekende Zweedse kornoelje groeit. Een verhard pad brengt ze weer terug naar het dorp.

Parcours voor basisschoolleerlingen

Ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd is een parcours uitgezet. Deze route is geheel verhard en gaat door het dorp zelf. Voor alle deelnemers ligt na afloop een medaille klaar. Op de 5 en 10 kilometer zijn diverse prijzen te winnen en voor de drie snelste jongens en meisjes zijn per categorie bekers beschikbaar.

Meer informatie over de Zeijer Strubbenloop is te vinden op de website van het Univé Loopcircuit De Kop van Drenthe. Inschrijven kan tot en met 25 november via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kan dat tot een half uur voor aanvang van de loop in Café Hingstman, Hoofdstraat 18 in Zeijen. Deelname kost bij voorinschrijving €8,50 en op de dag zelf €10,-. (archieffoto)

UIT DE KRANT