Twee baanrecords verbroken bij VOV Run Vries

VOV Run Vries editie 2023
VOV Run Vries editie 2023 Foto: Ben Trip
Sport

VRIES - In het centrum van Vries vond afgelopen zondag een drukbezochte VOV Run plaats. Kinderen, volwassenen en framerunners kwamen in actie en er werden maar liefst twee baanrecords gebroken.

De organisatie was al vroeg uit de veren deze zondagochtend om het parcours uit te zetten met behulp van veel materialen van Univé Supporter van Sport. De dag was droog en koud, maar daar hadden de lopers geen last van. Als eerste gingen de Kidsrun van start. Bijna 70 basisschoolkinderen liepen een fantastische run. Iedereen wachtte een medaille en de nummers één, twee en drie mochten op het podium een beker in ontvangst nemen. Bij de jongste kinderen won Isra Gözel bij de meisjes en David Pauw bij de jongens. De wedstrijd voor de oudere kinderen werd bij de meisjes gewonnen door Natasha Brouwer en bij de jongens door Julian Dijkstra.

Na de Kidsrun werd de start vrij gemaakt voor de Frame-runners. Dit zijn hele sportieve kinderen, die ondanks hun lichamelijke handicap toch met behulp van o.a. een Garmin loopfiets mee kunnen doen. Deze toppers legden onder enthousiaste aanmoediging van het publiek aan de zijlijn allemaal het parcours af. Ook voor hen lagen de medailles al klaar. Lucas Grootveld, Julia Steenbergen en Mateusz Freerks wonnen elk in hun categorie de beker voor de eerste prijs. Ter afsluiting zongen de framerunners, hun begeleiders en het publiek ‘We Are the Champions”.

Om 15.00 uur stonden ongeveer 170 volwassen renners en drie frame runners klaar om de 5 of de 10 km te gaan lopen. Even voor deze start waren de drie framerunners al begonnen met de wedstrijd. Zij startten een paar minuten eerder, om de algemene veiligheid voor alle deelnemers te waarborgen. Met behulp van Garmin loopfiets hebben twee Framerunners de 5 km gelopen en één Framerunner, Therese van Beek, deed over haar 10 km een knappe 40:52 minuten. 

De 5 km dames lopen, werd gewonnen door Leonie Meijer. Zij liep een mooie tijd van 19:08. De kampioen bij de heren lopen 5 km was Nasim Soliman in een hele goede tijd van 16:26.

Ook op de 10 km werd fantastisch gelopen. Zowel bij de heren als bij de dames werd het baanrecord verbroken! De lopers die het baanrecord verbeterden kregen beiden een enveloppe met 25 euro ter beschikking gesteld door Vries.nu. Dit baanrecord op de 10 km staat bij de heren nu op naam van Ephrem Kuiper, met een zeer snelle tijd van 31:34! Bij de dames won Yasmine Hillebrink. Zij liep de 10 km in 33:47, en ook dit was een nieuw was baanrecord.

Deze mooie sportdag is mogelijk gemaakt, door en dankzij de vele vrijwilligers, Univé Supporter van Sport, de VVV Vries en alle sponsors te samen waarvoor dank namens het bestuur van Stichting VOV RUN Vries. Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl

VOV Run Vries editie 2023
VOV Run Vries editie 2023
VOV Run Vries editie 2023
VOV Run Vries editie 2023
VOV Run Vries editie 2023
VOV Run Vries editie 2023

UIT DE KRANT