Actief zakt verder weg na verlies tegen Titan; SVZ vindt de weg naar boven met 2-0 zege

Sport

REGIO - Annen was na een weekje vrij gretig in de uitwedstrijd tegen SC Stadspark en deed wat het moest doen: winnen en met drie punten huiswaarts. Nipt was het wel in stad Groningen: 2-3 voor de ploeg van Jouke Jan Meertens. Pepijn Knol opende het bal in het Groningse voor rust en na de thee verdubbelde Pim Veltink de score (0-2). En toen Jaap Jan Mulder ook nog eens de derde Anner goal aan liet tekenen leek het duel wel gespeeld. Echter laagvlieger Stadspark, onder bezielende trainingsleiding van fenomeen Harry Zwiers maakte het nog even heel spannend. Doelpunten van Michel Boonstra en Cedwin Tel deden Annen wankelen maar niet meer struikelen. Eindstand 2-3. Annen krijgt volgende week GOMOS op bezoek, een prachtige affiche in deze mooie tweede klasse!

Dan Actief waar het aanzienlijk moeizamer loopt. Het mooie punt van een week eerder tegen Peize kreeg helaas geen passend vervolg in de thuiswedstrijd tegen Titan uit Nieuw Weerdinge. De vaste volgers van Actief kregen weer een versie die ze kennen. Eerste helft mooi voetbal, volop kansen op goals maar geen treffers. Zeker vijf dikke kansen waren te tellen op het kunstgras. “We vergeten dan onszelf te belonen”, zo blikt elftalleider Wigger Koops terug op die eerste 45 minuten. Na de thee een ander beeld. Titan pakte het wat opportunistischer aan, speelde veelvuldig de lange bal en Actief is zoekende naar de vorm van voor rust. Een magistrale 0-1 van Titan (vrije trap) en een kwartier voor tijd nog een verdubbeling van deze Zuid-Drentse voorsprong (0-2). “Aan het einde van de rit was toch de conclusie dat Titan als verdiende winnaar van het veld stapt”, besluit Koops. Actief, inmiddels op Westerwolde na de laatste op de ranglijst, zal aan de bak moeten om het tij te keren. Te beginnen aanstaande zondag in de uitwedstrijd tegen Engelbert.

SVZ eveneens in deze derde klasse B uitkomend heeft de weg naar boven wél gevonden. Wederom een zege, nu 2-0 in de thuiswedstrijd tegen Weerdinge. Een zwaar veld maar het was voor de thuisploeg te doen deze middag. SVZ vanaf het begin de baas over de bal en het veld, Weerdinge vond dat ook wel goed en zakte diep in om daarna het op de counter te gooien. Waar dat voorheen nog wel eens problemen opleverde voor SVZ ging dat nu stukken beter bij de ploeg van Wim Lamers, dat zijn team goed had staan. Wel een 0-0 ruststand met relatief weinig kansen over en weer. Na een uur spelen kwam Luc van Zanten het veld in (A-junior) en dat viel samen met een rode kaart voor de Weerdinge aanvoerder Nick Kroeze (2x geel). Dat alles kantelde het duel. SVZ kreeg meer en meer kansen en het was wachten op de 1-0. Van Zanten maakte 1-op-1 met de goalie geen fout: 1-0. Joost de Rooij scoorde vlak voor tijd de 2-0, een passende uitslag van deze wedstrijd. “Goede wedstrijd, goed voetbal, zoals we het willen en afspraken. Dat kwam er redelijk uit, ook de organisatie stond nu beter”, aldus een tevreden SVZ coach Wim Lamers die aankomend weekeinde aan de bak kan in de immer lastige uitwedstrijd naar koploper Groninger Boys.

FC Zuidlaren speelde teleurstellend met 1-1 tegen laagvlieger Mamio. Met name voor rust was het niet best. FC Zuidlaren kwam er niet aan te pas en Mamio scoort 1-0, uit buitenspelsituatie overigens. De befaamde donderspeech in de rust had effect. “De boel wakker geschud en ik ben blij dat er na rust een aantal jongens op gaat staan, waaronder Jos Lamain en Robin Wolters, de de leiding nemen en dan zie je goed voetbal en dat we de baas op het veld zijn na rust”, aldus Zuidlaren trainer Lesmond Prinsen. Een goede goal van Lamain na rust betekende 1-1, daarna nog twee grote kansen op 1-2 maar meer dan de remise zat er niet in deze zaterdagmiddag in stad Groningen. “De stabiliteit moet nog wat groeien, daar werken we aan”, aldus Prinsen. Mooi was ook nog de invalbeurt van de jeugdige Stan Mertens, een talent aan Zuidlaren-zijde. Het komende weekeinde speelt Zuidlaren tegen Onstwedder Boys.

SV Tynaarlo was heel snel klaar dit weekend. Haren thuis was een pracht van een affiche, maar helaas was het na een kleine tien minuten klaar. Scheidsrechter Wagenaar raakte geblesseerd, iets wat een andere arbiter recentelijk ook in Tynaarlo overkwam. Er werd geen passende oplossing gevonden op het gebied van vervanging dus Haren kan later in het seizoen nogmaals naar Tynaarlo afreizen. De tussenstand op het moment van staken was 0-0. Harkstede uit staat zaterdag op het programma voor de mannen van Jan Veenhof.

Yde de Punt ging onderuit in Groningen bij Groen Geel. “Geflatteerd’, aldus Yde-trainer Chris de Jong. De Drenten deden heel lang goed mee tegen de fiere koploper in deze klasse maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven. Yde begon goed aan het duel maar verzuimde uit drie kansen meer rendement te halen. Ook het geluk zat niet mee met de scheidsrechter die uiteindelijk toch niet mee wilde werken aan een penalty voor Yde de Punt. Job Kramer opende het bal namens Yde en die stand bleef heel lang op de borden staan. Tien minuten voor het einde ging het toch nog fout voor de ploeg van De Jong. Uit twee corners evenveel tegendoelpunten (2-1) maar Yde rechtte nogmaals de rug met de 2-2 door de jonge Sacha van der Molen (2-2). In extra tijd scoorde Groen Geel nog tweemaal en daarmee bleven de Ydenaren sneu met lege handen achter. Revanche is deze zondag mogelijk in de thuiswedstrijd tegen Usquert.

VAKO pakte zaterdag de eerste overwinning van het seizoen, 2-1 tegen Wildervank. 

UIT DE KRANT