Actief bekert verder, FC Zuidlaren met dubbele cijfers onderuit in Emmeloord

Sport

De nederlaag was ingecalculeerd door FC Zuidlaren-trainer Lesmond Prinsen, maar dat het zo hoog uit zou vallen was toch een dikke tegenvaller voor de oefenmeester. Het werd liefst 10-1 in Emmeloord in het bekerduel met en tegen eersteklasser Flevo Boys. ‘We waren volstrekt kansloos. Afgetroefd op tempo, vechtlust en voetbalvernuft. Verliezen is prima, maar een nederlaag met zulke cijfers is niet goed voor het zelfvertrouwen natuurlijk.’ En er was meer tegenslag voor de Zuidlaarders. Aanvaller in vorm van de laatste weken Tom Oostra viel uit met een lelijke enkelblessure. Het is te hopen voor de Drenten dat de schade bij Oostra meevalt. Vrijdag werd al besloten, door de hevige regenval, het duel te verplaatsen van Zuidlaren naar Emmeloord, zodat daar op het kunstgrasveld gevoetbald kan worden. De toestand van het hoofdveld in Zuidlaren is nog dermate fragiel dat verplaatsen het beste leek, daarmee de rit naar de polder op de koop toe nemend. Het werd een dramatische middag voor FC Zuidlaren. De eersteklasser had vorige week onnodig verloren en was uit op eerherstel en daar werden de arme Zuidlaarders het slachtoffer van. Jelle Brands van de gastheren opende al vroeg in het duel het bal met een fraaie afstandspegel (1-0) en niet veel later deed zijn collega Jelmer Dijkman dit kunstje over (2-0). Liefst 6-0 was de ruststand in Emmeloord (overige doelpunten van Wouter van der Velden, Johan Tiems, Thomas Potters en door Richard Stoelwinder). FC Zuidlaren had vervolgens de pech dat Flevo Boys alleszins van plan was om gas terug te nemen wat je nog wel eens wilt zien maar juist integendeel vast besloten was voor de dubbele cijfers te gaan deze middag. Flevo Boys trainer Arjen Postma gooide liefst vijf nieuwe gretige gasten er bij en via opnieuw Van der Velden (2x) en Aran Nijboer stond het 9-0. De tiende goal van deze doelpuntrijke middag werd gescoord door FC Zuidlaren trouwens. Mart Krol mocht vanaf elf meter aanleggen: 9-1. De dubbele cijfers werden vervolgens aangetikt door Flevo Boys in de persoon van wederom Van der Velden. Het is zaak voor trainer Prinsen en zijn manschappen om de boel te hervinden deze week en dan zaterdag aanstaande thuis op de eigen Wenakkers tegen middenmoter SC Loppersum de competitie te hervatten.

Actief deed het beter in deze bekerronde. Uit in De Wijk werd er met 2-1 gewonnen en dus door naar de volgende bekerronde. Wacker was de tegenstander aldaar, eveneens een derdeklasser en dus een prima oefenpartner na de tegenvallende resultaten van afgelopen weken voor de ploeg van Actief-trainer Roland Beuvink. De Zuid-Drenten begonnen beter dan Actief op het fraaie kunstgrasveld, maar verzuimden de score te openen. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg. Na de thee kreeg Actief meer grip op het spel en de voorsprong was dan ook wel te verwachten. Corneel de Jong scoorde, iets wat hij later nogmaals deed in de slotminuten van de wedstrijd. Het leek lang op strafschoppen uit te draaien in De Wijk nadat Rob van Luin van Wacker 1-1 had gemaakt, maar daar dacht Eeldenaar De Jong dus op het einde nét even anders over. Een mooie opsteker voor Actief richting de competitiekraker van aanstaande zondag, uit naar Peize.

Annen won het bekerduel in de Hondsrugderby met 3-1 in en van Gieten en zal dus ook in de volgende ronde uitkomen. Het verslag van die wedstrijd staat elders in deze krant. Aanstaande vrijdag 27 oktober is de loting en dus de komende tegenstanders bekend voor Actief en Annen. Eind november zal die ronde gespeeld worden.

UIT DE KRANT