Annen op zoek naar punten in plaats van complimenten

Afbeelding
Foto: Wim van Urk
EXTRA FOTO’S Sport Wedstrijd van de week

Alle complimenten en lof na afloop van de wedstrijd Annen – Roden voor de thuisploeg, van vriend en vijand. Eerst verdediger Wouter Bousema die als aanvoerder van de Rôners het loodzware veld afliep: ‘We waren heel gelukkig vanmiddag. Het was enorm billen knijpen voor ons richting het einde en ik was dolblij met die derde treffer die ons eindelijk wat broodnodige lucht gaf.’ Daarna ook nog Roden-trainer Paul Raveneau die sportief en eerlijk erkende dat Annen ‘zeker op basis van het spel minimaal een punt had verdiend deze middag’. Zijn ploeg kwam echter als ongeslagen team en vertrok Annen ook weer met die status: 3-1 winst voor Roden en Annen werd met een fikse kater achtergelaten.

‘Zwaar onterecht.’ De stoom kwam Annen-trainer Jouke Jan Meertens nog uit de oren direct na afloop van het duel in de tweede klasse I van het zondagvoetbal. ‘Het ontbrak ons aan geluk. Wij hebben als team gevoetbald vandaag en wij verdienden het om te winnen hier. Dat klinkt misschien wat gek zo na een 3-1 nederlaag, maar zo was het wel. We krijgen wekelijks de credits, we krijgen elke zondag de complimenten, nu ook weer van Paul, maar we hebben simpelweg te weinig punten.’

Voetbal kan onrechtvaardig zijn, zo bleek deze middag op het fraaie sportpark De Hofakkers in Annen. De complimenten voor de thuisploeg voor het spel, de inzet en de energie die erin werd gelegd, maar de punten – daar waar het toch om draait in het voetbal – naar de gasten die met negen uit drie trotse koploper zijn na het duel deze middag. Annen daarentegen maakt een forse pas op de plaats op de ranglijst en is terug te vinden op plekje 10, allesbehalve een plaats die strookt met de ambities van de Anner Oelen.

Trainer Meertens gaf het al aan, veel kon hij zijn manschappen niet verwijten deze middag. Echter was de start van zijn ploeg niet goed. Al binnen drie minuten had Roden-spits Robin van der Tuin zowel Annenaar Rob Rozema als zijn collega Egbert Mulder bij de neus. Met vallen en opstaan en daarna met een fraaie krul Annen-doelman Daan Boer verschalken: 0-1. Annen herpakte zich en trok met de minuut het spel meer naar zich toe, zonder overigens direct tot écht grote kansen te komen. Die eerst grote kans kwam na een kleine twintig minuten wel. De kopbal van Dolf Nijborg leek doel te treffen, maar Roden-doelman Tarick Kalsfbeek zat er nog net voldoende aan met de vingertoppen en stompte het leder naar de deklat. Iets wat Kalfsbeek vaker zou doen deze middag als sta-in-de-weg voor Annen, voor onder andere Pim Veltink enkele minuten later. Annen bleef aandringen en het leek een kwestie van tijd voordat de inmiddels meer dan verdiende gelijkmaker zou vallen. De grootste kans was voor Erwin Speelman die het voorbereidende werk van Rozema niet op waarde schatte en jammerlijk faalde door naast te schieten.

Na rust kwam dan toch eindelijk de even langverwachte als verdiende 1-1 op de borden in Annen te staan. Speelman trof deze keer de paal, Pepijn Knol schoot via een Roder been daarna over. De hoekschop die volgde was uiteindelijk een prooi voor Leon Tiersma die van dichtbij raak knalde: 1-1. Tiersma liet zich een kleine tien minuten later van een mindere kant zien door Robin van der Tuin te weinig weerstand te bieden, waarna ook aanvoerder Egbert Mulder en Marnix Kruize te laat kwamen. Van der Tuin wist er wel raad mee en maakte gretig zijn tweede van de middag (1-2).

Opvallend was dat Roden-trainer Raveneau ondanks deze goal zijn wisselbeleid voortzette. Liefst vier verse krachten in één keer wisselen, direct na de voorsprong: Michel Wardenier, Rik van Dijk, Erolind en Gertuar Derguti kwamen in plaats van Mettari van der Graaf, Oliver van der Tuin, Hugo Steenbergen en Rick Renkema en even later haalde Raveneau ook nog zijn leeg gespeelde tweevoudig schutter Robin van der Tuin naar de kant. Colin Been kwam voor hem in het veld. Heel veel anders werd het er niet van binnen de lijnen. Annen bleef aandringen, maar moest het vooral van corners, vrije trappen en scrimmages hebben. Roden loerde op de counter op een voor hun allesbevrijdende 1-3. Ook trainer Meertens probeerde het met nieuwe krachten. Uiteraard Lex Veltink binnen de lijnen voor de leeg gestreden spits Nijborg en Joris Horneman kwam Sven Boersma aflossen.

De scrimmages leverden uiteindelijk niet die verdiende 2-2 op. De kansen waren er wel voor Speelman (van dichtbij) en Pim Veltink (vrije trap). De counter van Roden bracht uiteindelijk wel die 1-3. De beste man van het veld, Roder centrale verdediger Martijn Goedemoed, stond aan de basis van de tegenaanval. Nick ter Arkel was het succesvolle eindstation (1-3). Over en uit in Annen. Roden stapte met een vette grijns van het zwaar betrapte veld af, donders goed beseffend dat het lucky de drie punten meejat deze middag. Annen heeft een paar dagen tijd om op de Zuidlaardermarkt de wrange smaak van deze onnodige nederlaag weg te spoelen, waarna het volgende fraaie affiche alweer aanstaande is voor de equipe van Meertens: de bekerkraker aanstaande zondag in en tegen aartsrivaal Gieten. Komt dat zien, aanvang 14.00 uur op sportpark De Goorns.

Man van de wedstrijd: Martijn Goedemoed (Roden).
Annen – Roden 1-3
Robin van der Tuin 0-1 (3de minuut), Tiersma 1-1 (53ste minuut). Robin van der Tuin 1-2 (63ste minuut), Ter Arkel 1-3 (90ste minuut).
Gele kaart: Kruize (Annen), Jansen (Roden).
Scheidsrechter: Harm van Schepen.
Toeschouwers: 380.
Annen: Boer, Tiersma, Egbert Mulder, Kruize, Rozema; Jaap Jan Mulder, Speelman, Pim Veltink, Boersma (76. Horneman); Nijborg (63. Lex Veltink), Knol.
Roden: Kalfsbeek; Van der Graaf (63. Gertuar Derguti), Jansen, Bousema; Draisma, Olivier van der Tuin (63. Erolind Derguti), Renkema (63. Wardenier), Steenbergen (63, Van Dijk); Ter Arkel, Robin van der Tuin (76.Been).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT