Heren VAKO Handbal knokken zich naar overwinning

Afbeelding
Sport
VRIES  -  Na 4 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, gingen de Heren op bezoek bij Jahn II in Stadskanaal. Door de smalle selectie werd er rekening mee gehouden dat het een pittige wedstrijd zou worden. Tijdens de warming-up bleek dat Jahn II met een volle bank wissels begon en VAKO met een wissel. De coach gaf voor de wedstrijd aan dat we zuinig met de bal moesten zijn en snel moesten omschakelen doordat Jahn II veel op de break deden. Jahn II begon de wedstrijd door snel 4 doelpunten te maken, waarbij Caspar iets terugdeed namens VAKO. Daarna bleef het verschil 2 á 3 doelpunten in het voordeel van Jahn II tot de stand van 8-4. Toen had VAKO de betere hand en scoorden Niels, Caspar, Joost en Hendrik er op los en kwamen we gelijk te staan bij 9-9. Vlak voor rust kwamen we zelfs voor te staan, door een goede aanval en afronding van Caspar. Maar in de laatste seconde kregen we alsnog de 10-10 tegen, waarmee we de rust ingingen.  In de rust werd er door de coach op gehamerd, dat we beter moesten afronden en zuinig moesten blijven op de bal. Aan het begin van de tweede helft bleek Jahn II in de rust gescoord te hebben, want we begonnen met een 11-10 stand. Na 2 minuten kwam Hendrik ongelukkig op zijn hoofd terecht na een verdedigende actie, dus werd hij tijdelijk gewisseld. Vanaf dat moment bleven wij in de voetsporen van Jahn II tot aan 18-18. In de laatste minuten scoorden Hendrik, Joost en Aldric de laatste doelpunten, waarbij Jahn II nog 2x scoorden. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een winstpartij voor VAKO met als uitslag 20-21. De coach vond dat wij als collectief gespeeld en gevochten hebben voor deze 2 punten. Doelpunten: Caspar van Putten 6x, Joost Hadders 4x, Niels Postma 3x, Hendrik Klaassens 3x, Aldric Schöbel 2x, Erik Venekamp 2x, Erwin te Bos 1x
VAKO dames 1 loopt nog verder uit
Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de zaterdagavond. De wedstrijd tegen de nummer 2 werd gespeeld in Westerbork en bij winst zouden wij 4 punten los staan. Na een kwartier buiten te hebben gewacht op de sporthalbeheerder, konden wij ons eindelijk klaarmaken voor de wedstrijd.  SVWW begon met de bal uit en scoorden gelijk de 1-0. Het antwoord van VAKO hierop was direct 5 doelpunten. 2 ervan waren penals gescoord door Marieke, 2 doelpunten van Alet vanaf de rechterkant en Sandra met een flitsende goal vanaf de linkerhoek. SVWW kwam hierop weer terug met 3-5, tijd om weer op scherp te gaan staan. Hierna ging het om beurten aardig gelijk op en dat bracht een ruststand op van 5-8. De verdediging stond al als een huis en het doel was om de aanvallen meer scorend af te ronden. SVWW raakte erg geïrriteerd door onze verdediging, hun ballen kwamen moeilijk aan en wij wisten hierop wel te scoren. Chantal schoot gelijk na de rust een mooie bal door de benen van de keeper.  Daarna wist Lisanne vanuit een mooie wissel voor open doel te komen en de 9-13 te maken.  SVWW had hierop nog een laatste mooie tegenaanval, VAKO wist echter de voorsprong groter te maken.  De tijd werd zelfs nog even stil gezet, omdat de ordedienst de doelpunten niet meer bij kon houden. Alet maakte nog een beauty van een doelpunt, een zweefduik om de bal in de cirkel nog te pakken en met een lopje over de keeper in het doel. Mirthe maakte hierna nog een doelpunt met een mooi hupje vanaf de linkerhoek. De wedstrijd resulteerde in 12-17.  Na de wedstrijd nog een heerlijke traktatie gehad, vanwege Sint Maarten. Helaas geen warme chocomelk van de kantinebeheerder, doordat hij ons in de kou liet staan wachten. Met goede moed leven wij toe naar de wedstrijd van volgende week zondag tegen het altijd  moeilijke Hoogersmilde.
De C2-jeugd maakt er een mooie wedstrijd van
De C2-jeugd moest het zondag doen zonder hun trainer/coach Cobie maar assistent Hetty heeft heel goed de honneurs waargenomen. Na de laatste instructies in de kleedkamer kon de warming-up beginnen. De scheidsrechter had er zin in dus floot vrij snel om de teams bijeen te roepen om de wedstrijd te beginnen. De meiden begonnen fel aan de wedstrijd, maar kwamen toch op een 2-0 achterstand tegen de meiden van HVR’97 uit Roden. Gelukkig konden ze de rust bewaren en vertrouwen op hun eigen spel. Mede daardoor liepen ze snel uit naar een 6-2 voorsprong. Ruststand was 10-4 in het voordeel van VAKO.  Roden was iets feller in de 2e helft en brachten de stand naar 11-6. Dit liet VAKO deels zelf toe door te verslappen in de verdediging. Na duidelijke instructies van Hetty om het eigen spel te blijven spelen, liepen de meiden uit naar 22-13. Dit was ook de eindstand. We hebben mooie aanvallen gezien, de meiden stonden goed te verdedigen en we moeten zeker niet het keeperwerk van Anouk vergeten. Zij heeft heel wat ballen uit het doel kunnen houden. Kortom, het publiek heeft genoten van een mooie wedstrijd.
 

UIT DE KRANT

Lees ook