Tennistoernooi van Are You Ready in Vries terug van weggeweest

Afbeelding
Sport

VRIES - Tennisvereniging Are You Ready uit Vries organiseerde vorige week voor het eerst in vier jaar weer het Are You Ready Open. Dit is een tennistoernooi waarvoor iedereen die lid is van de tennisbond zich kan inschrijven. En ouder is dan zeventien, want dat is de leeftijdsgrens die de organisatie gesteld heeft.


Marjolein Brouwer is de motor achter de organisatie en voorzitter van de toernooicommissie. ‘Het is vier jaar geleden dat dit toernooi voor het laatst georganiseerd werd. Het leek mij een heel mooi idee om dit weer op te zetten. Om als club weer een toernooi te hebben. Ik kreeg gelukkig toestemming van de club en samen met zes andere vrijwilligers hebben we het toernooi georganiseerd.’ De club heeft driehonderd leden, waaronder eenentachtig jeugdleden. Er wordt op diverse niveaus gespeeld. Prestatietennis is niet onbelangrijk, maar bij de senioren ligt de nadruk het meest op recreatietennis.


Er werd tijdens het toernooi in diverse categorieën gespeeld door de deelnemers. Bezoekers zagen prachtige wedstrijden, de spanning was af en toe om te snijden. Het grote deelnemersaantal laat zien dat het toernooi zeker in een behoefte voorziet. ‘Het toernooi was van 10 tot 16 juli, maar door de vele aanmeldingen hebben we ook op 9 juli moeten spelen. Er waren ruim honderd deelnemers. Het weer zat mee, prima omstandigheden voor een toernooi. Er was rekening gehouden met uitwijkingen door regen, maar dat was gelukkig niet nodig’.


Tijdens het toernooi vielen de nieuwe tribunebanken op. Deze waren in trek bij het aanwezige publiek. Met twee zitlagen zijn ze heel erg handig, zeker als er wat meer mensen zijn. De mensen kijken over elkaar heen. ‘Deze tribunes zijn gemaakt door leerlingen van praktijkschool De Bolster in Groningen. Leerlingen van twaalf tot achttien jaar hebben hier aan gewerkt tijdens de houtlessen. Ze zijn er vier tot vijf maanden mee aan het werk geweest. Ik werk zelf op deze school, net als Herma. Zij is ook lid van de toernooicommissie. De kinderen zijn er enthousiast mee bezig geweest. Drie leerlingen mochten mee naar Vries om de tribunes op locatie te zetten’. Het is een wens van de club om er nog een tribunebank bij aan te schaffen. Dat zou het kijkplezier nog verder verhogen. Er staat een doneerpot in de kantine en er kan ook een gift gedaan worden te via een QR-code. Deze is onder meer te vinden op de Facebookpagina van Are You Ready.


‘De reacties op het toernooi zijn positief’, kijkt Marjolein tevreden terug. ‘Het is de bedoeling om hier weer een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken’. De uitslagen waren als volgt: DE7 1e Sophie Hofland; DE8 1e Jetty de Vries; HE6 1e Tom Verschoor - 2e Jacob Bosma; HE7 1e Martijn Smit; HE8 1e Mart van Zwieteren – 2e Artem Tsvetkov. GD6 1e Wieteke Vandeursen & Tom Middelburg; GD7 1e Jinke Bruinsma & Meinte Neijenhuis - 2e Truus Bulten & Jeroen Tooren; GD8 1e Hadassa van Arend & Robin Dennebos – 2e Lyaba Boersma &Ronnie Boersma. DD7 1e Tineke Franke-Boer &Miriam ter Weeme – 2e Joyce Lomulder & Marjolijn Bouwsema; DD8 1e Herma Brinksma & Ellen Folkers Polling – 2e Wilma Bolhuis & Myrna Speelman; HD6 1e Jeroen Lasonder & Evert Huizing; HD7 1e Dennis Assink & Hedwin Cornelis – 2e Petar Zijlstra & Lars Kok; HD8 1e Floris Zwartenburg & Arjan Janssen – 2e Peter Heijnen & Jelle Kooistra.

UIT DE KRANT

Lees ook