Nieuwe zwarte banden bij Judo Zuidlaren

Afbeelding
Sport

ZUIDLAREN - Twee judoka’s van Judo Zuidlaren slaagden onlangs voor de zwarte band judo. Na jaren van trainen was het eindelijk zover voor Jan Kees en Rienk Winters: na een mooi examen mogen ze nu eindelijk de zwarte band omknopen.


Zo’n zwarte band vergt flink wat training, daarom trainden Jan Kees en Rienk meerdere keren per week. Examen wordt gedaan voor de examencommissie van het eigen district , in dit geval Noord-Nederland. Het examen voor de andere banden vindt bij de eigen club plaats.


Tijdens het examen lieten Jan Kees en Rienk zien dat ze de verschillende worpen zowel links als rechts kunnen uitvoeren. Het gaat dan verschillende worpen en controletechnieken. Bij het examen moeten ook zogenaamde kata’s worden getoond, dit is een stijloefening met een serie vastgelegde bewegingen. Om dit onder de knie te krijgen, zijn heel wat trainingsuren nodig.


Het examen was voor Judo Zuidlaren extra bijzonder. Want niet alleen deden twee judoka’s van Judo Zuidlaren examen, maar de trainer van Judo Zuidlaren zat in de examencommissie. Bas Helwerda is sinds kort lid van de examencommissie voor het district Noord-Nederland.

UIT DE KRANT

Lees ook