Waterscouts uit Midlaren zijn weer op het water te vinden

Afbeelding
Sport

MIDLAREN - De vloot van waterscouting Nicolaasgroep in Midlaren is na onderhoud weer klaar om te varen op het Zuidlaardermeer.


Tijdens de winter hebben de Zeeverkenners (11-15)  en Wilde Vaart groep (15-18) zelf hun boten onderhouden. Het verven van de stalen boten en het lakken van het houtwerk doen de leden zelf met wat hulp van de oudere leden. ‘Het voordeel van het zelf doen van onderhoud is dat de leden voorzichtiger zijn met het materiaal’, aldus Zeeverkenners-leider Vincent Kuiper. De Dolfijnen (7-11) hebben afgelopen week zelf hun optimisten schoongemaakt en een wedstrijdje gedaan wie het snelst een optimist kan optuigen.


Alle scouts gaan weer wekelijks het water op. Ze varen op het Zuidlaardermeer, krijgen zeilles, gaan vrij zeilen of gooien een anker uit om te gaan zwemmen met mooi weer. De oudere leden varen ook wel eens het meer over op zaterdag om bij Meerwijck zelf een ijsje te kopen. De waterscouting heeft meerdere boten die ze gebruiken, de Dolfijnen gebruiken optimisten, de Zeeverkenners gebruiken de standaard scouting vlet. De Wilde Vaart gebruikt een vergrote vlet die sneller kan. Sinds dit jaar is er ook een tweetal catamarans waar de Wilde Vaart het water mee op gaat. Roan Jansen van de Wilde Vaart vertelde dat hij een catamaran een stuk sneller en uitdagender vindt dan één van de stalen boten.


Mensen die eens een kijkje willen nemen bij de Nicolaasgroep, kunnen het beste contact zoeken via de website www.nicolaasgroep.nl.

UIT DE KRANT

Lees ook