Actief verslaat VAKO met minimaal verschil; Annen onderuit tegen Rolder Boys

Afbeelding
Sport

REGIO – Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in de regio, maar toch gingen twee duels niet door, in verband met een coronabesmetting. Zo kwamen Yde de Punt en Tynaarlo beide niet in actie. Wel speelde Zuidlaren afgelopen zaterdag een
een wedstrijd die tot ver in de blessuretijd spannend was. Op zondag kwam Annen in actie tegen Rolder Boys, maar het team kon helaas geen potten breken. SVZ wist te winnen van laagvlieger FVV en de derby tussen Actief en VAKO werd door één doelpunt beslist. 

Zuidlaren
trainer Paul Raveneau zag zijn jonge ploeg met 1-2 verliezen van Loppersum. “Het is een rare gewaarwording spelen zonder publiek”, vindt de trainer. Hijzelf merkt er niet veel van, want hij focust zich op de wedstrijd. Met name voor de toeschouwers vindt hij het vervelend. “Zij komen om te kijken naar voetbal, mensen te ontmoeten. Praten over de afgelopen week, enzovoort. Het wordt nu met name de oudere toeschouwers het kijken bij hun club ontnomen”. En het publiek heeft een spannende wedstrijd gemist. Tot ver in blessuretijd heeft Zuidlaren geprobeerd de gelijkmaker te scoren. “In de eerste helft speelden we ondermaats. We brachten te weinig energie. Loppersum had het prima voor elkaar en stond dan ook bij rust met 0-2 voor”. Na rust was er echter een ander Zuidlaren. Met meer energie kwam de ploeg via Harold Kwant tot de aansluiting. Het leek erop dat de jonge ploeg van Raveneau de gelijkmaker zou maken, maar dat gebeurde helaas niet. “We hebben het duel in de eerste helft verloren”, geeft de trainer aan. “De grote mannen winnen het van de jeugd”. Raveneau vindt verder dat de competitie door moet blijven gaan. “Als je fit bent en geen klachten hebt kun je gewoon spelen. Er wordt nu bij één corona geval al een wedstrijd afgelast” .

Annen
verloor met 3-0 van Rolder Boys. “Het was een terechte uitslag”, vindt trainer Hemmo de Wal. “We begonnen goed, maar na een kwartier werd Rolder Boys sterker. Het fysiek sterker spelende Rolder Boys nam het heft in handen”. De vele omzettingen bij Annen brachten geen stabiliteit in de organisatie. In de tweede helft ging de jonge ploeg van De Wal op zoek naar de gelijkmaker na een 1-0 ruststand. Een strafschop en een vlijmscherpe counter brachten de 3-0 nederlaag voor Annen op het bord. De Wal houdt zijn hart vast in verband met de coronabesmettingen. “We willen zeker spelen, maar hoop niet dat de besmettingen ons dwingen te stoppen”.

SVZ
won met 4-0 van laagvlieger FVV. Evan Sturing, Brian Weersing, Joost de Roon en Kenneth van Vianen waren de doelpuntenmakers. Trainer Max Hulsinga stuurde afgelopen zondag een iets meer verdedigend team het veld in. Waar het de andere wedstrijden te veel naar voren liep, wilde hij het nu iets anders aanpakken. “We hebben de afgelopen week goed getraind na een tip van een oud-trainer. Dat heeft de ploeg goed gedaan. Van fouten kun je wel degelijk leren”, aldus Hulsinga.

Actief
en VAKO speelden een gelijkwaardige eerste helft, vindt trainer Slijfer van Actief. Aanvoerder Tim van Huffelen nam de honneurs waar van de zieke trainer Cor Meijer. Hij vond op zijn beurt dat er geen ploeg verdiende te winnen. Helaas voor VAKO wint Actief met 1-0 door een ingestudeerde corner van Jordy Slijfer op het hoofd van Ennio Jansen. Gelijk na de aftrap was er al een grote kans voor de thuisclub. Na de 1-0 voorsprong van Actief kwam er wel meer ruimte voor de counter. Slijfer erkende ook dat op 0-0 VAKO de kans op de voorsprong laat liggen. “We zijn wel koploper maar de weg is nog lang”. Aanvoerder van Huffelen vindt verliezen in een derby nooit leuk. “De wedstrijd verdiende geen winnaar. Het was een matige wedstrijd op een slechte kunstgrasmat”. Van Huffelen vindt dat zijn ploeg aanvallend onmachtig is. “Mojet en Tooren kregen de kans op een doelpunt, maar konden de trekker niet overhalen. Er was veel wind en dat had wel invloed op het spel. De wedstrijd was dan ook meer een spel van het middenveld waar het spel zich afspeelde. Een winstpunt is dat we steeds meer volwassener gaan verdedigen in vergelijking tot voorgaande seizoenen”.

UIT DE KRANT