Wietze de Jong driemaal uitgeroepen tot DREAM COACH

|
| Foto: |
Sport

“Ik voel me vereerd en het zegt iets over hoe we hebben samengewerkt”


REGIO – Voormalig voetbaltrainer Wietze de Jong is tijdens de DREAM TEAM-campagne maar liefst drie keer verkozen tot DREAM COACH. Hoog tijd dus om deze wondertrainer eens aan de tand te voelen. Hoe heeft hij dit voor elkaar weten te boksen? “Ik werd getipt en ben het vervolgens een beetje gaan volgen. Een superleuk initiatief! Dat het zo uitpakt is voor mezelf alleen maar mooi.” Hij geeft aan vereerd te zijn: “Natuurlijk ben ik ontzettend blij met deze waardering. Het bevestigt het feit dat ik altijd goed heb samengewerkt bij de clubs waar ik trainer ben geweest.”


Wietze de Jong uit Bovensmilde is zesentwintig jaar lang aan één stuk voetbaltrainer bij diverse clubs geweest.  Veelal in Drenthe. In het gebied van de Krant van Tynaarlo heeft hij voor de selecties van VV Annen, SV Tynaarlo en VAKO gestaan. Bij alle drie de clubs komt hij naar voren als beste coach aller tijden. Dat zegt wat. “Bij deze drie clubs heb ik een fantastische tijd gehad. Ik ben ooit begonnen als jeugdtrainer bij Rolder Boys, waarna ik voor het eerst een eerste elftal onder mijn hoede kreeg bij SV Tynaarlo. Een kleine, hechte en gemoedelijke club. Ik heb daar een prachtige tijd gehad”, vertelt De Jong. De promotie in zijn tweede jaar als trainer van SV Tynaarlo zal daar ongetwijfeld een rol bij hebben gespeeld. Van SV Tynaarlo verkast hij naar VAKO, waar hij uiteindelijk drie jaar trainer blijft. “Het was voor mij een stap hogerop, die ik als positief heb ervaren. VAKO is ook een echte dorpsclub, waar ik goede herinneringen aan bewaar”, laat De Jong weten. Tot slot komt hij in seizoen 2005/2006 bij VV Annen terecht. Een club waar hij de grootste successen in zijn trainersloopbaan boekt en acht seizoenen lang verantwoordelijk is voor de selectie: “Dat wij met VV Annen naar de eerste klasse promoveerden, dat was echt een unieke prestatie.”


Het teambelang gaat bij De Jong altijd boven het individuele belang en met zijn werkwijze weet hij veel bereidheid binnen de selecties te creëren: “Dat ik bij deze drie clubs verkozen ben, dat zegt iets over hoe we hebben samengewerkt. Over mijn trainingswijze denk ik goed na. Je moet niet teveel statements maken en spelers ook een beetje vrij laten. Plezier is immers de basis, maar we doen nooit zomaar wat.” Drie jaar geleden breit hij een einde aan zijn trainersloopbaan: “Ik heb nu meer vrije tijd en kijk terug op een mooie carrière. Ik zit nu in een andere fase van mijn leven en daar geniet ik met volle teugen van. Dat ik nu uitgeroepen ben tot de DREAM COACH van drie clubs, daar ben ik alleen maar trots op!”
/></figure>
<!-- /wp:image --> src=
|

UIT DE KRANT

Lees ook