Stille krachten: Middenvelder Robin Wolters van FC Zuidlaren

Afbeelding
Sport

ZUIDLAREN – De coronacrisis legt de voetballerij, op de trainingen na, volledig plat. In het aanloop naar het nieuwe seizoen ging De Krant van Tynaarlo op zoek naar de stille, drijvende krachten van voetbalteams uit de regio. Niet de haantjes, de captains, de vedettes, maar de stille motoren van het team krijgen het woord. De komende weken lichten we telkens één van die spelers uit. Deze week is dat 23-jarige Robin Wolters van FC Zuidlaren.


Wolters kijkt tevreden terug op het ‘coronaseizoen’: “Terugkijkend op het afgelopen seizoen hebben we qua uitslagen en punten een redelijk goed seizoen gedraaid. In de trainingen en in de tactiek lieten we wel eens wat steekjes vallen, maar over het algemeen ging het als team aardig goed. Op een gegeven moment zat er zelfs een goede kans in om een periode te behalen. De flow waarin we op dat moment zaten, werd door de coronastop afgebroken. Wellicht zat promotie er wel in.”


De jongeling is zelf erg actief binnen FC Zuidlaren. Zo is hij het komende seizoen voor het tweede jaar trainer/coach van de JO19-1 van zijn club. Samen met Gerwin Bodewes runt hij dit beloftenteam. Het jonge trainersduo heeft afgelopen seizoen voor een verrassing gezorgd met de promotie naar de vierde divisie. Om de coronaperiode door te komen zijn ze bij FC Zuidlaren online actief geweest: “Drie jeugdtrainers en het hoofd jeugdopleidingen hebben filmpjes met challenges voor de jeugdspelers gemaakt. Ik heb daar zelf ook aan meegedaan.” Daarnaast heeft Wolters zichzelf door hardlopen, tennissen en mountainbiken fit proberen te houden. FC Zuidlaren heeft nog enkele keren met de oude trainer getraind. Vorige week is echter met de nieuwe trainer gestart. Paul Raveneau zal de selectie van FC Zuidlaren onder handen gaan nemen.


Robin denkt dat de input van de nieuwe trainer van invloed gaat zijn op de prestaties: “De verwachtingen van spelers en trainer zijn naar elkaar uitgesproken en dat is positief bij de groep ontvangen. Ik hoop daarnaast op trainersgebied veel van Raveneau te kunnen opdoen. Er komen dit seizoen een aantal jeugdspelers door die ik heb getraind.” De middenvelder kijkt er naar uit om met die jonge gasten samen te spelen. Individueel is de jonge ploeg van FC Zuidlaren volgens Wolters zeker vooruitgegaan. De ervaring mist wel: “Dat is waar, maar met een gezonde dosis inzet en een goede samenwerking denk ik dat we met deze ploeg mee kunnen doen om de bovenste plaatsen.” Hij hoopt dat er in september gevoetbald gaat worden. Zonder publiek weliswaar.

UIT DE KRANT