Walking Football Tynaarlo wil selectie uitbreiden

Afbeelding
Sport

TYNAARLO – Henk de Groot is fervent voetballer. Hij is inmiddels de zestig is gepasseerd als hij hoort van het fenomeen ‘Walking Football’. De Groot twijfelt geen moment en besluit om een team op te zetten voor SV Tynaarlo. Het werven van leden loopt alleen niet erg lekker, vertelt Henk: “Het is heel moeilijk om mensen te vinden die bekend zijn met dit spelletje. We hebben momenteel tien man op papier en dat is te weinig. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat Walking Football echt een heerlijk spelletje is om te spelen.”


Met Walking Football mag er niet gerend worden en speelt men het traditionele voetbalspelletje op een klein veld waarbij het speltempo ook 3 á 4 versnellingen lager ligt. “De eerste keer was ik doodop en zweette ik me het leplazarus. Je beweegt anders en je gebruikt veel spieren die je normaal niet gebruikt. Je kunt je met dit spelletje gigantisch inspannen, ook al lijkt dat misschien niet zo”, legt De Groot uit.


Hij kende zelf een actieve amateurvoetbalcarrière en heeft altijd gevoetbald bij SC Makkinga. “In de jaren tachtig zijn we verhuisd naar Tynaarlo en toen heb ik hier nog ongeveer zes jaar gevoetbald. Als het op een dag mooi weer is en er rolt een voetbal voorbij, begin ik na te denken over het spelletje en hoe fijn het is om even bezig te zijn. Daarop heb ik besloten om te starten met Walking Football in Tynaarlo”, vertelt De Groot.


Walking Football is voor mannen en vrouwen die liefde voor het spelletje hebben en de gezelligheid rondom het voetbal missen. Iedereen kan vrijblijvend een keertje meedoen met een training op dinsdagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur. Als er voldoende leden zijn geworven, dan probeert De Groot de training naar een middag te verplaatsen. “Met meer leden komt ook het sociale karakter van voetbal erbij. Dat is waar we graag naartoe willen”, aldus de fanatieke voetballer.


Het werven van leden gaat dus lastig, maar er zijn naast SV Tynaarlo maar twee ploegen in de omgeving die het aanbieden. “Dat zijn HZVV en FC Groningen. Ik ben daar ook een aantal keren geweest om te kijken hoe ze het daar aanpakken. SV Tynaarlo is voor onze regio dé plek om te zijn voor Walking Football. Als je van voetbal houdt, doe gezellig een keertje mee”, aldus de sympathieke De Groot uit Tynaarlo.

UIT DE KRANT

Lees ook